Η δωρεά των 4 εκατομμυρίων δολαρίων από τον βιβλιοθηκάριο του πανεπιστημίου!

Η διοίκηση του Πανεπιστήμιου του Νιου Χάμσαϊρ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το πανεπιστήμιο έλαβε μια απροσδόκητη δωρεά των τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων από τον βιβλιοθηκάριο του πανεπιστημίου, που έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο και στην διαθήκη του ήθελε όλες του οι οικονομίες να πάνε στο πανεπιστήμιο!

21

Ο Ρόμπερτ Μόριν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών τον Μάρτιο του 2015, συμπληρώνοντας 50 χρόνια δουλεύοντας ως βιβλιοθηκάριος στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου. Ο Ρόμπερτ ήταν υπεύθυνος για να τοποθετεί τις ετικέτες και τα bar code σε όλα τα βιβλία της βιβλιοθήκης, και όταν η βιβλιοθήκη απέκτησε και μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών dvd ήταν υπεύθυνος για την ταξινόμηση τους. Ο Ρόμπερτ ξεκίνησε να εργάζεται για την βιβλιοθήκη Dimond του πανεπιστημίου από το 1965 μέχρι και το 2014 όπου και βγήκε στην σύνταξη. Σε πολλούς γεννήθηκε το ερώτημα πως ένας βιβλιοθηκάριος είχε καταφέρει να συγκεντρώσει ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό, όταν ο μισθός του κυμαινόταν σε φυσιολογικά επίπεδα.. Ένας στενός του φίλος, και διαχειριστής της περιουσίας του, δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι ο Ρόμπερτ κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 4 εκατομμυρίων δολαρίων, γιατί ο ίδιος δεν ξόδευε σχεδόν τίποτα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο Ρόμπερτ έτρωγε πάντα κατεψυγμένο φαγητό, δεν έβγαινε σχεδόν ποτέ έξω, και φόραγε τα ίδια ρούχα συνέχεια.. με τα έξοδα του να περιορίζονται στα απαραίτητα και αναγκαία ενώ ταυτόχρονα ο τραπεζικό του λογαριασμός μέτραγε εκατομμύρια δολάρια!

gg

Ο Ρόμπερτ αναφέρει στην διαθήκη του ότι ενώ έχει αρκετούς συγγενείς προτιμά να δωρίσει όλα του τα χρήματα στο πανεπιστήμιο, γιατί εκεί πραγματικά ήταν το σπίτι του και οι άνθρωποι του πανεπιστημίου υπήρξε η πραγματική του οικογένεια που ήταν πάντα στο πλευρό του. Από τα 4 εκατομμύρια, τα 2,5 θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή μια νέας πτέρυγας στο πανεπιστήμιο με υπερσύγχρονες τάξεις και εγκαταστάσεις, ενώ το ένα εκατομμύριο θα χρηματοδοτήσει έναν υπερσύγχρονο ψηφιακό πίνακα που θα τοποθετηθεί στο νέο γήπεδο ποδοσφαίρου του πανεπιστημίου, με τον ίδιο στο παρελθόν να μην χάνει ούτε ένα παιχνίδι της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής πανεπιστημιακής ομάδας!

Newmail.gr

43

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress