H πιπεριά των 32,000 ευρώ!

Λένε ότι τα ακριβά αρώματα βρίσκονται σε μικρά μπουκαλάκια.. το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και με τις μικροσκοπικές καυτερές πιπεριές Aji Charapita που παρά το μικρό τους μέγεθος, με την κάθε πιπεριά να μην είναι μεγαλύτερη από ένα φασολάκι να στοιχίζει σχεδόν 32,000 ευρώ!

Η ακριβότερη πιπεριά του πλανήτη, συναντάται κυρίως στα δάση του Περού και μόλις τα τελευταία δύο χρόνια άρχισε να καλλιεργείται και για εμπορική χρήση. Η ιδιαίτερη αυτή καυτερή πιπεριά έχει μια έντονη φρουτώδη γεύση ενώ σαν σκόνη χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό σε διάφορα γκουρμέ πιάτα. Τους τελευταίους μήνες η ιδιαίτερη αυτή πιπεριά έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται από τα ακριβότερα εστιατόρια του πλανήτη που έχουν βρει πλέον ένα παραπάνω λόγο για να κοστολογούν τα γκουρμέ τους πιάτα με αστρονομικά ποσά!

Η “μητέρα των καυτερών πιπεριών” όπως επάξια έχει κερδίσει τον τίτλο της, είναι περίπου είκοσι φορές πιο καυτερή από τις καυτερές πιπεριές Jalapeno..

γη

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress