Alessandro Sciarroni Untitled_I will be there when you die

20 & 21 Ιουνίου, 21:00

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Δ’

 

 

 

Το Untitled_I will be there when you die είναι μία χορογραφική περφόρμανς πάνω στο πέρασμα του χρόνου που χάνεται, και το πώς  αυτό αποτυπώνεται μέσα από την τέχνη των ζογκλερικών (juggling).  Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της τριλογίας  του Ιταλού χορογράφου και περφόρμερ Αλεσσάντρο Σαρρόνι με γενικό τίλο Will you still love me tomorrow? που διερευνά  θέματα  ‘αντοχής’, ‘επιμονής’ και ‘κόπωσης’.

 

Το βασικό μοτίβο της παράστασης ξετυλίγεται μέσα από αδιάκοπα “περάσματα” (passing) – πετάγματα αντικειμένων μεταξύ των ζογκλέρ τα οποία παραπέμπουν στην ευθραυστότητα  της ανθρώπινης ύπαρξης. Το’ passing’  θεωρείται η κατεξοχήν δράση στο juggling η οποία εμπλέκει τον άλλον και μπορεί να συμβαίνει ταυτόχρονα από τρεις, τέσσερις, πέντα, δέκα μέχρι και είκοσι περφόρμερ οι οποίοι δημιουργούν διαφορετικά σχέδια και  τέμπο, και αποτελεί πλέον κοινό τόπο  στην παγκόσμια  τέχνη  των ζοκγλερικών.

 

Στόχος  της παράστασης είναι να καταρρίψει τα ζογκλερικά κλισέ  που παραπέμπουν στην τέχνη  του τσίρκου και είναι αποτυπωμένα στην κοινή συνείδηση και να επιτρέψει την ανάδειξη τους  ως ιδιαίτερη γλώσσα. Η εξάσκηση, οι κανόνες, η πειθαρχία, η αφοσίωση και η συγκέντρωση είναι τα βασικά στοιχεία  τα οποία συνθέτουν την εν λόγω παράσταση.

 

 

Συντελεστές

Συμμετέχουν οι: Lorenzo Crivellari, Edoardo Demontis, Victor Garmendia Torija, Pietro Selva Bonino

Ήχος & μουσική: Pablo Esbert Lilienfeld

Σχεδιασμός φωτισμών: Rocco Giansante

Τεχνικός μάνατζερ: Cosimo Maggini

Σύμβουλος δραματουργίας: Antonio Rinaldi, Peggy Olislaegers

Έρευνα: Matteo Ramponi

Project curator & promotion Lisa Gilardino

Διεύθυνση παραγωγής:  Marta Morico

Οργάνωση: Chiara Fava

 

 

Παραγωγή

MARCHE TEATRO-CORPOCELESTE_C.C.00
Με: την Κοινότητα του Bassano del Grappa / Κέντρο για τη Σύγχρονη Σκηνή
Biennale de la danse / Maison de la Danse de Lyon
AMAT
Mercat de les Flors/Graner (Βαρκελώνη)
Dance Ireland (Δουβλίνο)
Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του EU Modul Dance project που προωθείται από το European Dancehouse Network με την υποστήριξη των:
EU Cultural Programme 2007-13, Centrale Fies, Santarcangelo dei Teatri •12 •13 •14 Festival Internazionale del Teatro in Piazza

Πρώτη παρουσίαση: Ανκόνα 17.7.2013

http://www.alessandrosciarroni.it/

 

 

Διάρκεια: 50 λεπτά

 

Τιμές εισιτηρίων:  20€, 10€ (Φοιτητικό) και 5€ (Άνεργοι- A.μεΑ.)

 

Στο http://greekfestival.gr/gr/press μπορείτε να «κατεβάσετε» περισσότερες φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση.

 

 

 

Στο πλαίσιο της παράστασης Untitled_I will be there when you die o Alessandro Sciarroni και η ομάδα του διοργανώνουν το παρακάτω εργαστήριο ζογκλερικών:

 

Άτιτλο_Εργαστήριο για ζογκλέρ (Untitled_Juggling Workshop)

Εργαστήριο από τους ερμηνευτές της ομάδας Alessandro Sciarroni (Lorenzo Crivellari, Edoardo Demontis, Victor Garmendia Torija, Pietro Selva Bonino)

 

19 Ιουνίου, 18:00 – 22:30 (με ένα μικρό διάλειμμα)

22 Ιουνίου, 10:00 – 13:00 & 15:00 – 18:00 – Πειραιώς 260

Κόστος  60 ευρώ / φοιτ. 40 ευρώ

 

Το εργαστήρι απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ζογκλέρ που επιθυμούν να μελετήσουν σε βάθος τις αρχές της τεχνικής του juggling και να την εφαρμόσουν σε δικές τους ατομικές ή ομαδικές συνθέσεις. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις μεθόδους εκμάθησης και σε ασκήσεις που ενθαρρύνουν τη δημιουργική διαδικασία.  Μερικά από τα θέματα που διερευνηθούν είναι: ρυθμός (ατομικός και ομαδικός), ισορροπίες και χειρισμός, έρευνα στη ρίψη και στην κίνηση του σώματος, αυτοσχεδιασμός και σύνθεση.

 

Ο Lorenzo Crivellari είναι επαγγελματίας ζογκλέρ, με έδρα τη Ρώμη. Διδάσκει σε διάφορα σεμινάρια και σχολές τσίρκου, δουλεύοντας πάνω σε διαφορετικές τεχνικές ως εκκίνηση για τη διερεύνηση και τον αυτσχεδιασμό του χειρισμού αντικειμένων.

Ο Edoardo Demontis είναι επαγγελματίας ζογκλέρ από το Κάλγκαρι. Αυτοδίδακτος αρχικά, ανέπτυξε τη δική του τεχνική που βασίζεται στην ισορροπία και το χειρισμό.

Ο Victor Garmendia Torija είναι ερμηνευτής και δάσκαλος του juggling στη σχολή τσίρκου της Βαλένθια, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την κλασική και τη σύγχρονη τεχνική.

 

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν τις δικές τους κορίνες. Όσοι δεν έχουν δικές τους κορίνες θα τις διαθέσει το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου θα είναι τα ιταλικά και τα αγγλικά

Οι κορίνες για το σεμινάριο είναι προσφορά της σχολής Circus Days.

Περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές για το σεμινάριο στο http://greekfestival.gr/

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress