8 τρόποι να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα!

Με το καλοκαίρι να έχει μπει δυναμικά και τον πρώτο καύσωνα να είναι ήδη προ των πυλών, σας παρουσιάζουμε οχτώ πολύ απλούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε ένα κύμα καύσωνα και να δροσιστείτε ακόμα και αν το θερμόμετρο έχει χτυπήσει κόκκινο..

 

Πίνετε πολύ νερό

Το νερό είναι πολύ σημαντικό για τον οργανισμό μας καθώς μας κρατάει ενυδατωμένους και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια ενός καύσωνα που ιδρώνουμε περισσότερο το σώμα μας έχει ανάγκη για επιπλέον νερό, αναπληρώνοντας άμεσα τον ιδρώτα για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

wat

 

Φτιάξτε το δικό σας κλιματιστικό!

Τα κλιματιστικά είναι ενεργοβόρα μηχανήματα, και τα τιμολόγια της ΔΕΗ να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, σας προτείνουμε να φτιάξετε το δικό σας οικονομικό αλλά και οικολογικό κλιματιστικό. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι έναν ανεμιστήρα, ένα μεγάλο μπολ και αρκετά παγάκια. Βάλτε τα παγάκια στο μπολ και τοποθετήστε από πίσω τον ανεμιστήρα. Θα διαπιστώσετε πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό το κόλπο μόλις νιώσετε τον παγωμένο αέρα στο πρόσωπο σας!

ice2

 

Προτιμήστε κρύα φαγητά

Τις μέρες που έχει καύσωνα αποφύγετε τα καυτερά και γενικά ακόμα και τα ζεστά φαγητά καθώς θα ανεβάσουν την θερμοκρασία στο σώμα σας. Προτιμήστε σαλάτες, φρούτα και γενικά αποφύγετε τα λιπαρά φαγητά και τα γλυκά. Αποφύγετε επίσης όλα τα αλκοολούχα ποτά, καθώς και όλα τα energy drinks.

 

sald

 

Κλείστε τα παντζούρια 

Το καλοκαίρι τα παντζούρια μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο να διατηρήσουμε δροσερό το σπίτι μας κατά την διάρκεια της ημέρας. Δοκιμάστε μια μέρα να έχετε όλα τα παντζούρια κλειστά και θα διαπιστώσετε πόσο δροσερό θα παραμείνει το σπίτι σας. Αν τα έχετε ανοιχτά προσπαθήστε να δημιουργήσετε “ρεύματα” αέρα ανοίγοντας παράθυρα που είναι το ένα απέναντι από το άλλο.

 

shut

 

Βάλτε τα σεντόνια στο ψυγείο!

 

Αυτό το κόλπο θα σας χαρίσει τον δροσερότερο ύπνο της ζωής σας. Απλά τοποθετήστε τα σεντόνια σας στο ψυγείο αρκετές ώρες πριν κοιμηθείτε και μόλις έρθει η ώρα για ύπνο στρώστε τα στο κρεβάτι σας. Προσοχή όμως, μην τα βάλετε στην κατάψυξη γιατί είπαμε να δροσιστείτε όχι να ξεπαγιάσετε!

shee

 

Δροσίστε τον καρπό σας! 

Τοποθετήστε μια παγωμένη κομπρέσα γύρω από τον καρπό σας και θα δροσιστείτε στο λεπτό.. η παγωμένη κομπρέσα στον καρπό θα προκαλέσει ένα παγωμένο “σοκ” σε όλο σας το σώμα. Εναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε τον καρπό σας κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό με σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα!

dsa

 

Ντυθείτε ελαφριά

Προτιμήστε βαμβακερά και ανοιχτόχρωμα ρούχα. Φροντίστε τα ρούχα που φοράτε κατά την διάρκεια του καύσωνα να είναι και αρκετά φαρδιά για να κυκλοφορεί καλύτερα ο αέρας στο σώμα σας και να εξατμίζεται πιο γρήγορα ο ιδρώτας.

gdf

 

Κάνετε συχνά ντους

Ένα δροσερό ντους είναι ίσως το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε αν δεν έχετε την επιλογή να κάνετε ένα μπάνιο στη θάλασσα. Αρκετά δροσερά αλλά όχι κρύα ντους, θα ρίξουν σημαντικά την θερμοκρασία στο σώμα σας.

show

 

 

 

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress