8 συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με καθαρά σπίτια

Έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να ζηλεύει το σπίτι ενός φίλου σας, το οποίο είναι καθαρό και τακτοποιημένο, ενώ εσείς δεν προλαβαίνετε να μαζέψετε τα ρούχα σας από τον καναπέ;

Διαβάστε 9 καθημερινές συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με καθαρά και οργανωμένα σπίτι και δείτε το καθάρισμα να μην είναι πλέον μια χρονοβόρα διαδικασία.

  1. Στρώνουν το κρεβάτι τους: Προτού βγείτε από το δωμάτιο σας το πρωί, ώστε να ξεκινήσετε την ημέρα σας, στρώστε το κρεβάτι σας. Εάν βιάζεστε, στρώστε απλώς τα σκεπάσματα και το κρεβάτι σας θα φαίνεται τακτοποιημένο στη στιγμή!
  2. σπιτι 1Πλένουν τα πιάτα το πρωίΕάν την προηγούμενη ημέρα δεν έχετε προλάβει να πλύνετε τα πιάτα σας, κάντε το το πρωί, καθώς όταν επιστρέψετε στο σπίτι και φάτε το βραδινό σας, όχι μόνο δεν θα έχετε τα διπλά πιάτα να πλύνετε, αλλά θα έχετε αποφύγει τα πιάτα σας να αναπτύξουν μικρόβια ενώ θα “κάθονται” όλη την ημέρα στο νεροχύτη σας.
  3. σπιτι 9Βάζουν συχνά πλυντήριο: Με το να βάζετε συχνά πλυντήριο, θα αποφύγετε να βρεθείτε στην άβολη κατάσταση του να μην έχετε τι να φορέσετε, αφού θα είναι όλα στα άπλυτα. Παράλληλα, δεν θα υπάρχουν “βουνά” από άπλυτα ρούχα στα δωμάτια του σπιτιού σας και αυτομάτως θα φαίνεται τακτοποιημένο.
  4. σπιτι 3Χρησιμοποιούν κουτιά για να οργανώνουν τα πράγματά τους: Και έχουν ένα βασικό κανόνα: Τα πάντα στο σπίτι έχουν κάποια συγκεκριμένη θέση! Γι’ αυτό, χρησιμοποιήστε κουτιά, καλάθια ή ακόμη και ράφια αν έχετε χώρο, ώστε να υπάρχει τίποτα “πεταμένο” στο πάτωμα, στο γραφείο ή την κουζίνα σας.
  5. σπιτι 4Δεν αναβάλλουν τίποτα: Για παράδειγμα, πετούν τα σκουπίδια τους κάθε μέρα, όταν κάτι λερωθεί το καθαρίζουν άμεσα και γενικότερα, δεν αναβάλλουν τίποτα, καθώς όσο περισσότερο αφήνει κανείς κάτι, τόσο πιο δύσκολο είναι να το αντιμετωπίσει αργότερα.
  6. Μαζεύουν τα ρούχα τους: Ναι, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να γυρνάει κανείς σπίτι του, μετά από μια δύσκολη ημέρα, και να πετάει τα ρούχα του, όμως οι άνθρωποι με τακτοποιημένα σπίτια, αφιερώνουν 5 λεπτά από το χρόνο τους, ώστε να διπλώσουν τα ρούχα τους και να τα φυλάξουν και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια τακτοποιημένη ντουλάπα!
  7. σπιτι 44Καθαρίζουν έξυπνα: Εάν η δικαιολογία σας για την ακαταστασία είναι η έλλειψη χρόνου, μπορείτε να καθαρίσετε έξυπνα. Δηλαδή, για παράδειγμα, όσο βράζουν τα μακαρόνια που έχετε για βραδινό, μπορείτε να καθαρίσετε τον πάγκο της κουζίνας σας, με αυτό τον τρόπο, μέχρι να σερβίρετε το βραδινό σας, θα έχετε καθαρίσει και την κουζίνα σας!
  8. σπιτι 7Δεν πηγαίνουν για ύπνο έχοντας βρώμικο σπίτι: Προσπαθήστε να μην αφήσετε την κουζίνα και το καθιστικό σας βρώμικα, εάν για παράδειγμα είχατε επισκέψεις για φαγητό. Επίσης, προσπαθήστε να καθαρίζετε το μπάνιο σας κάθε βράδυ προτού πάτε για ύπνο. Όλα αυτά, θα σας κάνουν να ξυπνήσετε χωρίς έγνοιες και θα αποτρέψουν οποιαδήποτε δυσάρεστη μυρωδιά αναπτυχθεί το βράδυ.

σπιτι

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress