7 τροφές που θα σας προστατεύσουν από τον ήλιο

Η προστασία του δέρματος από τον ήλιο είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Σίγουρα γνωρίζουμε ότι το αντηλιακό, το καπέλο και κάθε είδους προστασία από τον ήλιο πρέπει να υπάρχουν στην καθημερινότητά μας, όμως αυτό που, πιθανότατα, δεν γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχουν και τροφές οι οποίες προστατεύουν το δέρμα από την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία.

ήλιος 2

  • Κόκκινο κρασί: Το κόκκινο κρασί, όχι μόνο περιέχει απιγενίνη και ρεσβερατρόλη, αλλά και μία επιπλέον ουσία που εμπεριέχεται στα σταφύλια και οι οποίες έχουν την ικανότητα να προστατεύουν το δέρμα από τις αρνητικές επιδράσεις του ήλιου.

ήλιος 4

  • Φιστίκια: Τα φιστίκια περιέχουν, επίσης, ρεσβερατρόλη, η οποία προστατεύει το δέρμα τόσο από τις αρνητικές επιδράσεις του ήλιου, όσο και από τη γήρανση, με τη επιπλέον ικανότητα να συμβάλλει στη μακροζωία.

ήλιος 3

  • Μήλα: Τα μήλα προστατεύουν το δέρμα από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, εξαιτίας της κερκετίνης που περιέχουν.

ήλιος 1

  • Κρεμμύδια: Κερκετίνη περιέχουν και τα κρεμμύδια, εάν δεν είστε λάτρης των μήλων.

ήλιος 7

  • Λιναρόσπορος: Ήρθε η ώρα να επιλέγετε περισσότερα τρόφιμα που περιέχουν λιναρόσπορο, καθώς είναι πλούσιος σε Ω3 λιπαρά, τα οποία έχουν την ικανότητα να κάνουν το δέρμα και τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά.

ήλιος 5

  • Σόγια: Η σόγια έχει τη μοναδική ικανότητα να προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος, καθώς μπορεί να προλάβει την εξάπλωση ενός μελανώματος από ένα σημείο του σώματος σε κάποιο άλλο.

different types of turmeric barks

  • Κουρκούμη: Αυτό το άγνωστο, σε πολλούς, ινδικό καρύκευμα περιέχει κουρκουμίνη, η οποία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, ενώ παράλληλα προστατεύει από το Αλτσχάιμερ.

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress