7 συμβουλές για νέους μπαμπάδες!

Πρώτη φορά μπαμπάς; Είστε αγχωμένοι για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κανετε; Όσες συμβουλές και να σας πούνε , όσα βιβλία και να διαβάσετε , το να γίνετε ένας σωστός πατέρας απαιτεί πολύ προσωπικό χρόνο και αγάπη και όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους…. Συγκεντρώσαμε τα επτά βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει κατά τη γνώμη μας να έχει ένας σωστός πατέρας τον πρώτο καιρό που θα μπει στη ζωή του το νέο μέλος της οικογένειας.

Caucasian father holding baby

Χρόνος 

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε το πρώτο διάστημα που θα είσαστε μαζί με τον γιο ή την κόρη σας είναι να περνάτε άπλετο χρόνο μαζί. Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε με το παιδί σας τόσο μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια θα νιώσει και θα επιτρέψει και στους δυο σας να γνωριστείτε καλύτερα. Για εσάς είναι η πρώτη φορά που γίνεστε γονιός και για το μωρό σας είναι η πρώτη επαφή με τον κόσμο. Φροντίστε με τον καλύτερο τρόπο αυτές οι πρώτες στιγμές μαζί να είναι μοναδικές.

dadf2123

Κοιταχτείτε στα μάτια! 

Γνωρίζουμε εδώ και χρόνια ότι μωρά αγαπούν να κοιτάζουν τα πρόσωπα μας και μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι τα μωρά έχουν προτίμηση στο να κοιτάνε τον κόσμο στα μάτια, και να θυμάστε οτι τις πρώτες εβδομάδες τα μωρά βλέπουν καθαρά σε κοντινή απόσταση από τα μάτια τους!

dad124

 

Επαναλαμβανόμενοι ήχοι 

Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτες λεξούλες που θα αρθρώσει το μωρό σας είναι το μα μα ή το μπα μπα, και είναι οι πρώτες λέξεις καθώς αυτοί είναι οι πρώτοι ήχοι που παράγονται καθώς τα χείλη του μωρού σας πιέζονται και προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί σας! Οπότε για να ξεκινήσετε να μιλάτε μεταξύ σας, μιλήστε την ίδια γλώσσα… Κάθε φορά που θα σας λέει μπαμπά ή μαμά επαναλάβετε και θα δείτε τα μάτια του μωρού σας να λάμπουν από ευχαρίστηση ότι καταφέρατε να επικοινωνήσετε!

?????????????????????????

Αλλαγή πάνας! 

Αυτό που θέλουν οι περισσότεροι άντρες να αποφύγουν είναι στην ουσία μια από τις πιο δυνατές στιγμές που θα έχετε με το μωρό σας καθώς του δείχνετε στην πράξη ότι το φροντίζετε και νοιάζεστε για εκείνο. Επίσης έρευνες έχουν δείξει ότι τα μωρά που τους άλλαζε συχνά πάνες ο πατέρας τους είχαν στην πορεία της ζωής τους πετυχημένες σχέσεις και γάμους!

dancedads

Τα μωρά λατρεύουν την κίνηση! 

 

Και όταν λέμε κίνηση δεν εννοούμε να πάρετε το μωρό σας την Δευτέρα το πρωί στην κάθοδο της Κηφισίας να δει το μποτιλιάρισμα! Τα μωρά τρελαίνονται να τα έχετε στην αγκαλιά σας και να τα κουνάτε, να τα πηγαίνετε πάνω κάτω , ακόμα και να βάλετε το αγαπημένο σας τραγούδι και να χορέψετε παρέα. Αυτός ο χορός να είστε σίγουροι θα του μείνει αξέχαστος!

dad213

Κρατήστε τις υποσχέσεις σας! 

Ένα από  τα πιο σημαντικά αν όχι το πιο σημαντικό είναι να κρατάτε τις υποσχέσεις σας, όχι μόνο όσο είναι μωρό αλλά και για όλη την διάρκεια που μεγαλώνετε το παιδί. Είναι καλύτερο να μη δώσετε καμία υπόσχεση παρά να υποσχεθείτε κάτι που δεν μπορείτε να τηρήσετε, γιατί έτσι θα μάθετε στο παιδί σας ένα από τα βασικότερα μαθήματα της ζωής, την υπευθυνότητα! Και αν νομίζετε ότι επειδή είναι μωρό ακόμα δεν καταλαβαίνει, κάνετε μεγάλο λάθος… τα μωρά καταλαβαίνουν και ακούνε ακόμα και όταν είναι στην κοιλιά της μητέρας τους…

baby213

Αγάπη , αγάπη και πάλι αγάπη! 

Η αγάπη είναι αποτυπωμένη στο ανθρώπινο dna, ο άνθρωπος είναι κατασκευασμένος έτσι ώστε να δίνει αγάπη! Η μητρική αγάπη είναι σίγουρα αναντικατάστατη αλλά και εσείς ως νέοι μπαμπάδες πρέπει να δώσετε εξίσου απεριόριστη αγάπη στο μωρό σας γιατί έτσι θα μάθει και αυτό από εσάς , να δίνει και αυτό αγάπη κάνοντας τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος!

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress