7 λόγοι για να ξεκινήσετε το τρέξιμο

Νικόλας Μπάλλος

Νικόλας Μπάλλος

 

 

 

 

 

To τρέξιμο είναι από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον πλανήτη, και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να ασχοληθούν με αυτήν την υπέροχη δραστηριότητα. Στην Ελλάδα επίσης τα τελευταία χρόνια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων έχει αποφασίσει να φορέσει τα αθλητικά του παπούτσια και να ξεχυθεί στους δρόμους, με τις συμμετοχές σε αγώνες τρεξίματος να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις. Οι κυριότεροι λόγοι για να ξεκινήσει κάποιος το τρέξιμο..

 

  • Υγεία. Είναι πλέον ιατρικά αποδεδειγμένο ότι το τρέξιμο συμβάλλει θετικά στην καλυτέρευση της υγείας και του προσδόκιμου ορίου ζωής. Τρεις φορές την εβδομάδα τρέξιμο των 20 με 30 λεπτών την φορά , αρκούν για να δυναμώσετε την καρδιά σας, να απομακρύνετε  κατά πολύ την εμφάνιση καρδιακών προβλημάτων, να ρίξετε την αρτηριακή σας πίεση και να μειώσετε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας. Απομακρύνετε σύμφωνα με μελέτες κατά 40% η εμφάνιση οστεοπόρωσης, καίτε πολλές θερμίδες με αποτέλεσμα να φύγουν τα  love handles γύρω από την μέση και να πέσει η κοιλία. Καλυτερεύει ο ύπνος σας και γίνεστε πιο ανθεκτικοί σε κρυώματα, γρίπη  αφού αυτοί που έχουν το τρέξιμο στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα τους αρρωσταίνουν  τουλάχιστον κατά 50% λιγότερο από τους υπόλοιπους που δεν ασκούνται συστηματικά.

Young woman running, Sweden.

 

  • Stay happy. Με το τρέξιμο ο οργανισμός σας παράγει φυσικές ενδορφίνες οι οποίες ανεβάζουν την διάθεση σε άλλα επίπεδα, σας κάνουν πιο αισιόδοξους και τα αποτελέσματα αυτού του ¨ανεβάσματος¨ διαρκούν ακόμα και ώρες μετά την προπόνηση σας. Το τρέξιμο βοηθάει πολύ στο κόψιμο βλαβερών συνηθειών όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ, αφού σώμα και μυαλό μπαίνουν σε ένα καινούργιο κόσμο ευεξίας που προσφέρει τόσα θετικά που οι εξαρτήσεις κόβονται εύκολα προκειμένου να είσαι έτοιμος για το επόμενο σου τρέξιμο, σώμα και ψυχή.

cccc

 

  • All weather, 24/7. Ότι καιρό και να έχει, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή και της νύχτας μπορείτε να τρέξετε. Φοράτε μόνο τα αθλητικά σας παπούτσια και την ανάλογη ενδυμασία δεδομένων καιρικών συνθηκών και σε λίγα λεπτά είστε στο δρόμο απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας άθλημα. Ακόμα και με βροχή , φορώντας αδιάβροχα ρούχα, θα κάνετε ένα πολύ αναζωογονητικό τρέξιμο πιστέψτε με.

ccccc

 

  • Εμπειρίες. Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να τρέχεις το πρωί την ώρα που ανατέλλει ο ήλιος και να απολαμβάνεις το μεγαλείο της φύσης, ή την ηρεμία της πόλης αντίστοιχα. Είναι συναρπαστικό να ανακαλύπτεις κάθε μέρα καινούργιες διαδρομές, νέους δρόμους, και μέρη που ποτέ δεν έδινες σημασία λόγω των έντονων ρυθμών της καθημερινότητας. Βγείτε έξω και ξεκινήστε το τρέξιμο, ο κόσμος σας  ανήκει!

csaa 

 

  • Πνευματική ηρεμία. Το τρέξιμο είναι ένα άθλημα που εκτός από άσκηση του σώματος κάνει καλό και στο μυαλό , καθώς θα τρέχεις και ο εγκέφαλος θα παίρνει γερές δόσεις οξυγόνου, θα μπορέσεις να δεις ξεκάθαρα πράγματα και καταστάσεις που σε στρεσάρουν και να βρεις τις λύσεις που ψάχνεις τόσο καιρό.

daas

 

  • Διατροφή. Με το τρέξιμο θα αποκτήσετε και νέες διατροφικές συνήθειες, καθώς θα αλλάζει σιγά σιγά ο μεταβολισμός σας και θα βλέπετε πλέον εμφανή σημάδια βελτίωσης στο σώμα σας και στις αντοχές σας, θα θέλετε να επιβραβεύετε τον εαυτό σας με καλή τροφή πλούσια σε βιταμίνες και πρωτεΐνες ώστε να είστε πάντα ετοιμοπόλεμοι για την επόμενη προπόνηση.

dsa

 

 

  • Το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας. Κράτησα για το τέλος τον σημαντικότερο λόγο που θα πρέπει να ξεκινήσετε το τρέξιμο, και αυτό είναι ότι το τρέξιμο θα αλλάξει την ζωή σας και θα είναι ένα από  τα καλύτερα δώρα που έχετε κάνει ποτέ στον πολύτιμο και μοναδικό εαυτό σας.

xzzz

 

Καλή αρχή! 

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress