7 εκπληκτικά μοναστήρια της Αρκαδίας!

Η Αρκαδία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στον μοναχισμό που υπήρξε καθοριστικό ο ρόλος του σε ιστορικές στιγμές της Ελλάδας. Η Αρκαδία έχει αναρίθμητα μοναστήρια με πλούσια ιστορία που πρωταγωνίστησαν κατά την διάρκεια της περιόδου της Τουρκοκρατίας. Αρκετά από τα μοναστήρια της Αρκαδίας κάηκαν από τους Τούρκους κατακτητές αλλά τα περισσότερα από αυτά σήμερα λειτουργούν θυμίζοντας σε όλους μας τις δύσκολες εποχές που έχει περάσει η πατρίδα μας.

Το newmail.gr σας παρουσιάζει συνοπτικά επτά μοναδικά  μοναστήρια της Αρκαδίας

Μονή Φιλοσόφου Δημητσάνας

Η Μονή Φιλοσόφου, βρίσκεται λίγο έξω από την Δημητσάνα (80 χλμ από την Τρίπολη) και είναι χτισμένη τον 10ο αιώνα με ιδρυτή της τον Ιωάννη Λαμπαρδόπουλο, φιλόσοφο της εποχής. Τον 17ο αιώνα χτίστηκε και η νέα μονή Φιλοσόφου που στα χρόνια της Τουρκοκρατίας λειτουργούσε και ως κρυφό σχολειό. Σήμερα από την μονή σώζεται μόνο το καθολικό της μονής.

42563771 assets_LARGE_t_420_46441548

Μονή Τίμιου Προδρόμου

Η μονή Τίμου Προδρόμου είναι χτισμένη πάνω στα βράχια και χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και είναι μία από τις μεγαλύτερες μονές της Πελοποννήσου. Κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας η μονή ήταν νοσοκομείο. Σήμερα είναι ανδρικό μοναστήρι και στην βιβλιοθήκη της υπάρχουν σημαντικά θεολογικά βιβλία.

91_big iraklis tekos_7

 

Μονή Βαρσών

Η μονή Βαρσών είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο και είναι χτισμένη τον 16ο αιώνα, και διαθέτει πλούσια βιβλιοθήκη. Η μονή βρίσκεται 11 χλμ από την Τρίπολη

20130326191302arkadia_moni_varson1 monh-varson-03

Μονή Ελώνης

H Μονή Ελώνης  βρίσκεται 100 χλμ από την Τρίπολη και 16 χλμ από το Λεωνίδιο, και είναι χτισμένη τον 16ο αιώνα. Η εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται εκεί πιστεύεται ότι είναι έργο του Αποστόλου Λουκά.

elwna Panagia_Elonas_Greece

Μονή Εορτακουστής

Η μονή Εορτακουστής βρίσκεται στον Πάρνωνα, και είναι αφιερωμένη στην Παναγία. Το μοναστήρι διαθέτει μοναδικό ιστορικό και θρησκευτικό αρχείο. Σήμερα λειτουργεί ως γυναικείο μοναστήρι.

aerophotografies01 ortho2

 

 

Μονή Προδρόμου Καστριού 

Η Μονή Προδρόμου Καστριού είναι παλιά ανδρική μονή και είναι αφιερωμένη στον  Ιωάννη τον Πρόδρομο και βρίσκεται χτισμένη πάνω στα βράχια.

 

73538408 prkastriou3

Μονή Αγίου Νικολάου Σίντζας

Το συγκεκριμένο μοναστήρι βρίσκεται 5χλμ από το Λεωνίδιο, και είναι χτισμένο σε μια σπηλιά. Σήμερα λειτουργεί σαν γυναικείο μοναστήρι και είναι χτισμένο τον 16ο αιώνα

aerophotografies02 moni08

 

newmail.gr

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress