7 απλά βήματα για την ευτυχία!

Γράφει ο Ωρίωνας

 

 

Για να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή πρέπει να ξεκινήσεις από τον ίδιο σου το εαυτό, γιατί οι μεγαλύτερες μάχες που δίνουμε είναι πάντα με τον εαυτό μας. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα και έχετε ήδη ξεκινήσει το ταξίδι προς την αληθινή ευτυχία..

 

Μάθετε να δίνετε. Το να προσέχεις κάποιον και να προσφέρεις είναι πραγματική ευτυχία. Μάθετε στον εαυτό σας να προσφέρει χωρίς να περιμένετε να πάρετε κάτι πίσω ως αντάλλαγμα. Η κίνηση σας αυτή θα ενισχύσει τις σχέσεις σας με τους γύρω σας και θα δώσετε και ένα καλό παράδειγμα στους άλλους ώστε να ακολουθήσουν τις πράξεις σας..

the-giving-tree-field-wallpaper-1280x800

 

Βελτιώστε τις σχέσεις σας. Οι άνθρωποι με δυνατές κοινωνικές σχέσεις και ισχυρές φιλίες, στατιστικά ζούνε περισσότερο και είναι πιο υγιείς και ευτυχισμένοι από τους λιγότερο κοινωνικούς ανθρώπους. Ενισχύστε τις σχέσεις σας με το οικογενειακό σας περιβάλλον, τους φίλους σας και δημιουργήστε νέες φιλίες με ανθρώπους που θα σας εμπνεύσουν να πάτε ένα βήμα παραπέρα..

happy-frienship-day-wallpaper-hd-wide

 

Γυμναστείτε! Νους υγιής εν σώματι υγιεί έλεγαν οι πρόγονοι μας, και είχαν απόλυτο δίκιο. Το μυαλό και το σώμα λειτουργούν σαν “ομάδα” και όπως φροντίζετε το μυαλό σας πρέπει με την ίδια αγάπη να φροντίζετε και το σώμα σας. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε πρωταθλητισμό στον στίβο απλά και με μισή ώρα την ημέρα περπάτημα θα αρχίσετε να νιώθετε πολύ καλύτερα..

uy

 

Εκτιμήστε.  Εκτιμήστε τα πάντα γύρω σας, και όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε ακόμα και τον αέρα που αναπνέετε, ακόμα την τύχη που έχετε κάθε πρωί να βλέπετε το φως του ήλιου. Ναι είστε πραγματικά τυχεροί που μπορείτε κάθε μέρα να βλέπετε απλά τον ήλιο. Μάθετε να εκτιμάτε τα πάντα στην ζωή σας και η ευτυχία θα έρθει σύντομα..

fds

 

Nα είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες. Nα ζείτε διψασμένοι για περισσότερη  γνώση, να θέλετε πάντα να μαθαίνετε καινούργια πράγματα που θα βοηθήσουν εσάς και τους γύρω σας. Το στομάχι σας να είναι χορτάτο ποτέ όμως το μυαλό σας, θα πρέπει πάντα να είσαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και εμπειρίες. Αυτές θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτερος άνθρωπος..

goldfish jumping out of the water

 

Να έχετε στόχους . Να βάζετε ρεαλιστικούς στόχους στην ζωή σας και σιγά σιγά να κάνετε το πλάνο σας για να τους πραγματοποιείτε, βήμα βήμα και σταθερά θα φτάσετε εκεί που θέλετε αρκεί να πιστεύετε στους στόχους σας και στην πορεία την πραγμάτωσης τους να μην καταπατάτε τα δικαιώματα των άλλων. Η ηθική θα πρέπει να είναι πάνω από κάθε στόχο σας..

road in a rural area with a nice sky

 

Και τέλος Αποδεχτείτε τον εαυτό σας.  Αυτός είναι ο εαυτός σας, και θα πρέπει να τον αποδεχτείτε. Κανένας δεν είναι τέλειος, και όλοι έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους και κοιτάξτε πως εσείς από μόνοι σας μπορείτε να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. Δεν μπορούμε να είμαστε αγαπητοί σε όλους, σίγουρα κάποιους θα στεναχωρήσουμε στην πορεία, αλλά.. έτσι είναι η ζωή.. Προσπαθήστε, “να γίνετε εσείς η αλλαγή που θέλετε να δείτε στον κόσμο” όπως είπε και ο Γκάντι..

 

ghandi

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress