7 απλά βήματα για να είστε πάντα ήρεμοι!

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας με τις προθεσμίες να τρέχουν η μία μετά την άλλη, τις οικονομικές υποχρεώσεις να συσσωρεύονται με απίστευτους ρυθμούς, οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε συχνά “στο κόκκινο”, με την υπομονή και τα νεύρα μας να δοκιμάζονται σε καθημερινή βάση..

Σας προτείνουμε επτά απλά και εύκολα βήματα που αν ενσωματώσετε στην καθημερινότητα σας, θα διώξετε αποτελεσματικά τον εκνευρισμό και θα φέρετε την ηρεμία στη ζωή σας..

Να το πάρει το ποτάμι…

Βρίσκεται σε μια έντονη κατάσταση, με τον εκνευρισμό σας να έχει πιάσει κόκκινο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε εκείνη τη στιγμή είναι απλά να το προσπεράσετε, αφήστε το να φύγει μακρυά σας, γιατί όσο επικεντρώνεστε πάνω του, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα. Σε περίπτωση που είναι εφικτό και δεν πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό τότε αφήστε το να φύγει, απομακρυνθείτε από την αιτία του προβλήματος και όταν βρεθείτε σε μια “απόσταση ασφαλείας” θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι τελικά δεν ήταν και κάτι τόσο σοβαρό που άξιζε να σας χαλάσει την διάθεση..

fd

 

Αναπνοές!

Την επόμενη φορά που κάτι ή κάποιος σας εκνευρίσει, κάντε αυτό που ξέρετε καλύτερα.. αναπνεύστε. Πάρτε πέντε βαθιές και αργές αναπνοές και αφήστε το οξυγόνο να κάνει τη δουλειά του.. Φανταστείτε την ώρα που εκπνέετε τον αέρα να φεύγει όλο το στρες από μέσα σας. Μπορεί να ακούγεται πολύ κοινότυπο αλλά την κρίσιμη στιγμή μια σωστή αναπνοή μπορεί να σας γλιτώσει από πολλά προβλήματα..

gr

 

Χαλαρώστε!

Και όταν λέμε χαλαρώστε, εννοούμε να χαλαρώστε κυριολεκτικά. Την ώρα που είστε σε ένταση και εκνευρισμό προσπαθήστε να εντοπίσετε τα σημεία στο σώμα σας που είναι τσιτωμένα.. και με απλές και κυκλικές κινήσεις κάντε μασάζ στα επίμαχα σημεία προσφέροντας άμεση χαλάρωση και ανακούφιση στο στρεσαρισμένο σώμα σας! Σκεφτείτε επίσης ένα όμορφο μέρος που θα θέλατε να βρίσκεστε εκείνη την στιγμή (μια όμορφη παραλία, ένα βουνό, το αγαπημένο σας μέρος κτλ), και θα φέρετε όμορφες εικόνες και αναμνήσεις που θα σας βοηθήσουν αποτελεσματικά να ξεπεράσετε τον εκνευρισμό της στιγμής!

fff

 

Προσέξτε την διατροφή σας!

Τρώτε πάντα υγιεινά γεύματα και σνακ, και αποφύγετε τα πολλά γλυκά, αναψυκτικά και το γρήγορο φαγητό που εκτός από περιττές θερμίδες θα σας φορτώσουν με επικίνδυνες τοξίνες που με την παραμικρή αφορμή θα μετατραπούν σε εκρήξεις οργής και θυμού. Μια ισορροπημένη διατροφή αποτελεί την καλύτερη απάντηση την ένταση και τον εκνευρισμό της καθημερινότητας.

fffd

 

Σταματήστε να βλέπετε το δέντρο και να χάνετε το δάσος! 

Την επόμενη φορά που κάτι θα σας αγχώσει ή εκνευρίσει, σταματήστε για λίγο και ρωτήστε τον εαυτό σας:

Αυτό που μου συμβαίνει τώρα θα με επηρεάσει την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα, τον επόμενο χρόνο, τα επόμενα δέκα χρόνια; 

Η απάντηση τις περισσότερες φορές είναι φυσικά και όχι, καθώς τα περισσότερα πράγματα της καθημερινότητας που μας στρεσάρουν συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή και δεν μπορούν να επηρεάσουν το μέλλον μας..

fee

 

Μην είστε τελειομανείς! 

Κανείς δεν είναι τέλειος, αυτό υποθέτω το γνωρίζετε, σωστά; Μην κυνηγάτε το τέλειο γιατί απλά δεν υπάρχει το τέλειο, πάντα κάτι θα υπάρχει που να “χαλάει” την τελειότητα, και αυτό είναι όμως το ενδιαφέρον στη ζωή. Το να προσπαθείτε να είστε τέλειοι και ακόμα χειρότερα να απαιτείται από τους γύρω σας να είναι τέλειοι θα φορτώνετε με άγχος και εκνευρισμό τη ζωή σας αφού είναι σαν να κυνηγάτε ένα άπιαστο όνειρο, δεν πρόκειται να συμβεί. Αγαπήστε τον μη-τέλειο εαυτό σας!

Obsessive man laying on grass, perfection

 

Υπομονή! 

Να είστε υπομονετικοί στη ζωή σας, γιατί όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Προπονηθείτε στην υπομονή και θα ξεκλειδώσει αυτόματα ένας νέος κόσμος μπροστά από τα μάτια σας.. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο σούπερ μάρκετ διαλέξτε το ταμείο με την μεγαλύτερη ουρά και περιμένετε υπομονετικά τη σειρά σας. Η υπομονή είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για μια ήρεμη ζωή!

 

 

Ωρίωνας

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress