7 αθώες συνήθειες που μας αγχώνουν

Το άγχος είναι επιβλαβές για την υγεία μας και αυτό που το κάνει χειρότερο είναι ότι μπορεί να συμβάλλουμε καθημερινώς στην αύξηση του άγχους μας, χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε, έχοντας τις παρακάτω συνήθειες.

  1. Η αναβλητικότητα: Το να αναβάλουμε κάτι για αύριο, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε σήμερα, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του εγκεφάλου μας. Το αυξημένο άγχος που μπορεί να προκαλέσει κάτι το οποίο έχει αναβληθεί για την τελευταία στιγμή, μπορεί να οδηγήσει σε εξουθένωση, ακόμη και σε κατάρρευση.
  2. αγχος 1Η ακαταστασία: Η ακαταστασία είναι επίσης αιτία άγχους. Έχει αποδειχθεί ότι οι γυναίκες που ζουν σε ακατάστατο και ανοργάνωτο σπίτι είναι λιγότερο χαρούμενες από άλλες.
  3. αγχος 3Το να μην έχουμε ατζέντα: Ο έλεγχος και το άγχος σχετίζονται. Δηλαδή, όσο περισσότερο έλεγχο θεωρούμε ότι έχουμε τόσο λιγότερο άγχος θα έχουμε. Άρα, το να έχει κάποιος ατζέντα και να προγραμματίζει τι έχει να κάνει την επόμενη ημέρα, θα τον αποτρέψει από το άγχος που πιθανόν θα έχει εάν ξεχάσει, ή δεν προλάβει να κάνει κάτι.
  4. αγχοσ 4Το να συναναστρεφόμαστε με αρνητικούς ανθρώπους: Οι αρνητικοί άνθρωποι στη ζωή μας είναι ο νούμερο ένα παράγοντας δημιουργίας άγχους, σύμφωνα με την Calm Clinic. Εάν κάποιος περνάει τον ελεύθερο χρόνο του με ανθρώπους αρνητικούς, τότε το άγχος του θα αυξηθεί σημαντικά, σε σχέση με το να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του με ανθρώπους αισιόδοξους.
  5. αγχος 2Το να κλεινόμαστε στον εαυτό μας: Όταν είμαστε αγχωμένοι, το πιο πιθανό είναι να κλεινόμαστε στον εαυτό μας και να μην θέλουμε ανθρώπους γύρω μας, παρόλα αυτά η τακτική αυτή όχι μόνο είναι λάθος, αλλά ενισχύει το άγχος, καθότι δεν υπάρχουν αποσπάσεις από το γύρω περιβάλλον – όπως για παράδειγμα οι φίλοι – οι οποίες μας κάνουν να ξεχνιόμαστε από τα προβλήματά μας.
  6. αγχος 6Ο ήχος: Εάν κάποιος χρειάζεται έναν συγκεκριμένο ήχο για να συγκεντρωθεί, τότε επηρεάζει αρνητικά την δυνατότητά του να νιώσει ήρεμος. Ο ήχος, ιδίως ο απρόσμενος θόρυβος – όπως για παράδειγμα ο θόρυβος των αυτοκινήτων στο δρόμο – δημιουργεί ένταση, νευρικότητα και επιπλέον άγχος.
  7. αγχος 7Η καφεΐνη: Εάν είμαστε ήδη αγχωμένοι, ο καφές το μόνο που κάνει είναι να μας φορτώνει με επιπλέον άγχος και νευρικότητα.

αγχος 8Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress