6 τρόποι για να εξοικονομήσετε χρόνο από τη δουλειά

Κάποιες φορές στη δουλειά, έχουμε τόσα πολλά πράγματα να κάνουμε που είτε μένουμε παραπάνω χρόνο, είτε “παίρνουμε” τη δουλειά στο σπίτι, με αποτέλεσμα την έλλειψη ελεύθερου χρόνου και, κάποιες φορές, ακόμη και ύπνου ή ξεκούρασης. Διαβάστε, λοιπόν, 6 τρόπους, με τους οποίους θα εξοικονομήσετε ελεύθερο χρόνο.

  1. Σταματήστε να δουλεύετε υπερωρίες: Εάν δεν είναι απαραίτητο σταματήστε να δουλεύετε υπερωρίες νομίζοντας ότι κατά αυτό τον τρόπο θα αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Στην πραγματικότητα, θα γυρίσετε στο σπίτι κουρασμένοι, πράγμα το οποίο θα μειώσει την ενέργεια σας για την επόμενη ημέρα.
  2. χρονος 1Να λέτε περισσότερα “όχι”: Τι είναι σημαντικότερο; Η ποσότητα της δουλειάς που θα κάνετε ή η ποιότητά της; Να μένετε συγκεντρωμένοι στις πλέον απαραίτητες εργασίες σας και να μην ξοδεύετε χρόνο σε ανούσιες εργασίες.
  3. χρονος 2Μην κάνετε τα πάντα μόνοι σας: Δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, επομένως δεν είναι λάθος το να ζητάτε βοήθεια από τους συναδέλφους σας, για θέματα που μπορεί να σας δυσκολεύουν ή που δεν έχετε γνώσεις σε αυτά.
  4. χρονος 3Μην είστε τελειομανείς: Σύμφωνα με έρευνες, οι τελειομανείς άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο από τον προβλεπόμενο σε οτιδήποτε κι αν κάνουν. Παράλληλα, εάν επικεντρώνεστε στις λεπτομέρειες, ίσως χάσετε χρόνο από σημαντικότερα κομμάτια της εργασίας σας.
  5. χρονος 4“Αυτοματοποιήστε” τις επαναλαμβανόμενες εργασίες σας: Εάν έχετε αρμοδιότητες οι οποίες είναι επαναλαμβανόμενες στην εργασία σας, μπορείτε να τις αυτοματοποιήσετε. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να απαντάτε στο τηλέφωνο, μπορείτε να έχετε καταγεγραμμένες τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που σας κάνουν, εξοικονομώντας αρκετό χρόνο.
  6. χρονος 5Μην κάνετε τίποτα: Πάρτε άδεια, όταν νιώσετε πολύ πιεσμένοι και επιτρέψτε στον εαυτό σας να μην κάνει τίποτα, βελτιώνοντας, κατά αυτό τον τρόπο, τη μνήμη σας και τονώνοντας την ενέργειά σας.

χρονος 6

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress