6 μύθοι για το αντηλιακό

Οι ευεργετικές ικανότητες του ήλιου είναι πολλές. Όμως, οι αρνητικές επιδράσεις του ακόμη περισσότερες. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, πρόωρη γήρανση του δέρματος, ακόμη και καρκίνο του δέρματος. Το καπέλο, οι ομπρέλες, η συχνή ενυδάτωση και φυσικά το αντηλιακό αποτελούν τις καλύτερες λύσεις για την πρόληψη από τις αρνητικές συνέπειες του ήλιου. Ποιοι είναι όμως οι συχνότεροι μύθοι σχετικά με το αντηλιακό;

  1. Μεγαλύτερος δείκτης SPF σημαίνει και μεγαλύτερη προστασία: Υπάρχουν πολλές εταιρίες που δεν παρέχουν την προστασία που αναγράφεται στην ετικέτα. Σύμφωνα με έρευνα στην οποία εξετάστηκαν 70 εταιρίες αντηλιακών, με SPF πάνω από 30, το 43% των προϊόντων δεν απέδιδαν την προστασία που υπόσχονταν.
  2. αντηλιακό 3Το αντηλιακό δεν “φεύγει” μετά το μπάνιο: Ακόμη κι αν αναγράφεται στην ετικέτα ότι το αντηλιακό είναι αδιάβροχο, στην πραγματικότητα δεν είναι. Επομένως, για καλύτερη προστασία το αντηλιακό πρέπει να ανανεώνεται μετά το μπάνιο σε θάλασσα ή πισίνα.
  3. αντηλιακό 2Η ποσότητα του αντηλιακού δεν έχει σημασία: Άλλο ένα λάθος που κάνουμε πολύ συχνά. Η καταλληλότερη ποσότητα αντηλιακού που πρέπει να χρησιμοποιείται σε ολόκληρο το σώμα είναι δύο κουταλιές της σούπας. Αντιθέτως, οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε πολύ μικρότερη ποσότητα από αυτήν.
  4. αντηλιακό 4Πρέπει να βάζουμε αντηλιακό 15 – 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο: Η αλήθεια είναι ότι το αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιείται λίγο πριν από την έκθεση στον ήλιο και να ανανεώνεται κάθε δύο ώρες, εκτός εάν υπάρχει εφίδρωση ή μπάνιο σε θάλασσα ή πισίνα, οπότε και πρέπει να ανανεώνεται συχνότερα.
  5. αντηλιακό 5Το μελαχρινό δέρμα δεν χρειάζεται αντηλιακή προστασία: Δεν έχει σημασία το χρώμα του δέρματός σας. Κάθε επιδερμίδα είναι μεν διαφορετική, αλλά όλες χρειάζονται την ίδια αντηλιακή προστασία.
  6. αντηλιακό 1Για να μαυρίσουμε δεν χρειαζόμαστε αντηλιακό: Αντιθέτως, για να υπάρξει ομοιόμορφο μαύρισμα και το χρώμα να διαρκέσει περισσότερο, το αντηλιακό είναι απαραίτητο. Μάλιστα, πάντα πρέπει να χρησιμοποιείται αντηλιακό με SPF πάνω από 15.

αντηλιακό 6

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress