5 συμβουλές για μια επιτυχημένη επαγγελματική συνέντευξη!

Έχετε στείλει βιογραφικά σε αρκετές εταιρείες και έρχεται η στιγμή που σας καλούν στο τηλέφωνο και σας ζητάνε να περάσετε από τα γραφεία τους για μια σύντομη συνέντευξη προκειμένου να σας γνωρίσουν καλύτερα και να εκτιμήσουν αν είσαστε εσείς το κατάλληλο άτομο για την θέση απασχόλησης που προσφέρουν. Μετά τον ενθουσιασμό του τηλεφωνήματος, έρχεται η αγωνία και το άγχος για το πως θα τα καταφέρετε στη συνέντευξη, αν θα τα πείτε καλά, πως θα φαίνεστε γενικά και πολλές άλλες ανησυχίες που μπορεί πραγματικά να δημιουργήσουν μια άσχημη εικόνα για το πρόσωπο σας αν επικρατήσει το άγχος κατά την διάρκεια της συνέντευξης. Εμείς σας προτείνουμε 5 απλούς τρόπους που αποδεδειγμένα έχουν βοηθήσει εκατομμύρια υποψήφιους εργαζομένους να δώσουν την καλύτερη εικόνα στην επαγγελματική τους συνέντευξη.

 

Κάντε έρευνα για την εταιρεία που θα πάτε. 

Είναι απολύτως λογικό και θεμιτό να θέλετε να μάθετε πληροφορίες για την εταιρεία που σας κάλεσε για να σας πάρει συνέντευξη. Ανοίξτε τον υπολογιστή σας και μπείτε στο Google, και μάθετε τα πάντα για την εταιρεία που θα πάτε σε λίγες μέρες να μιλήσετε. Μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα τους, στην ομάδα τους στο Facebook και μελετήστε τα πάντα!, έτσι θα έχετε μια πρώτη εικόνα για τον χαρακτήρα και το πνεύμα της εταιρείας. Η CIA λένε ότι έχει βρει στο Facebook τον πιο πιστό της πράκτορα.. κάτι θα ξέρουν. Μπορείτε μέσα από το Facebook να εντοπίσετε ακόμα και το προφίλ του ατόμου που θα σας πάρει συνέντευξη.. Μελετήστε το, θα μάθετε πάρα πολλά τα οποία θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα την ημέρα της συνέντευξης..

 

Να είστε στο ραντεβού σας 10 λεπτά πριν την ώρα που σας έχουν πει

Είναι πολύ σημαντικό να μην πάτε τελευταία στιγμή και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αργήσετε στο ραντεβού σας. Είναι κάτι που οι εταιρίες κοιτάνε πολύ σοβαρά και ας μη το λένε.. Μπείτε στην εταιρεία 10 λεπτά πριν το προκαθορισμένο σας ραντεβού και περιμένετε για την συνέντευξη. Αυτά τα δέκα λεπτά επίσης θα σας δώσουν την άνεση του χρόνου να εγκλιματιστείτε καλύτερα με το περιβάλλοντα χώρο, ώστε να μπείτε πιο χαλαροί στο γραφείο.

hg

 

Προσέξτε την εμφάνιση σας

Κάτι μας είπες τώρα, θα μου πείτε! Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά ναι πρέπει να το επαναλάβω και τώρα. Φροντίστε να δείχνετε ωραίοι/ες, φορώντας ρούχα κατάλληλα για μια συνέντευξη που να σας ταιριάζουν αισθητικά και χρωματικά και το σημαντικότερο απ΄ όλα να νιώθετε άνετα μέσα σε αυτά. Να τα φοράτε να μη σας φοράνε αυτά!  Φορέστε και ένα απαλό άρωμα, όχι πολύ δυνατό, δεν θέλετε να τους ζαλίσετε αλλά να τους γοητεύσετε!

 

Να είστε προετοιμασμένοι

Ακολουθώντας την πρώτη συμβουλή, της έρευνας της εταιρείας μέσω διαδικτύου βρίσκεστε ήδη σε πλεονεκτική θέση. Να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε ένα φάκελο με ένα σημειωματάριο, αρκετά αντίτυπα του βιογραφικού σας, οπωσδήποτε ένα στυλό!, και αν έχετε ένα tablet και το ύφος της εταιρείας που θα πάτε το “επιτρέπει” πάρτε και το tablet μαζί σας! Να έχετε γραμμένες πάνω σε ένα χαρτί κάποιες ερωτήσεις που θέλετε να κάνετε στην εταιρεία, και την κατάλληλη στιγμή αιφνιδιάστε τους ανοίγοντας τον φάκελο και βγάζοντας ένα χαρτί με τις ερωτήσεις που θέλετε εσείς να τους κάνετε. Είναι η αντίστροφη ψυχολογία αυτό το κόλπο πάντα πιάνει. Πιστέψτε με…

fd

 

Συζητήστε

Θυμηθείτε για ποιο λόγο έχετε πάει εκεί, ουσιαστικά για να μιλήσετε. Οπότε χαλαρώστε και κάντε ακριβώς αυτό, δείχνοντας τους τον καλύτερο σας εαυτό προκειμένου να τους πείσετε να σας προσλάβουν. Να έχετε ήδη προετοιμάσει τις απαντήσεις σας σε κλασικές ερωτήσεις που θα σας γίνουν, του τύπου πως θα μας φανείς χρήσιμος/η, τι ξέρεις για την εταιρεία μας, γιατί έχεις επιλέξει να κάνεις το συγκεκριμένο επάγγελμα και πολλές άλλες ερωτήσεις οι οποίες θα πρέπει να σας βρούνε απόλυτα προετοιμασμένο. Δεν θα πρέπει να δείχνετε φοβισμένοι αλλά ούτε ότι εσείς είστε ο καλύτερος υπάλληλος του κόσμου, γιατί τόσο ο φόβος όσο και η έπαρση δεν θα σας βοηθήσουν στην επιτυχία. Να μιλάτε ήρεμα (βαθιές αναπνοές..), και προσπαθήστε να έχετε ένα ήρεμο βλέμμα και όταν απαντάτε να κοιτάτε τον συνομιλητή σας πάντα στα μάτια..

Καλή επιτυχία!

Ωρίωνας 

orionpeak@gmail.com

 

 

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress