5 απαγορευμένα μέρη στον πλανήτη!

Ακόμα και οι πιο φανατικοί ταξιδιώτες που γυρίζουν σε όλο τον κόσμο προς αναζήτηση νέων ταξιδιωτικών εμπειριών θα τα βρούνε μάλλον λίγο σκούρα όταν προσπαθήσουν να ταξιδέψουν προς τα παρακάτω πέντε απόρρητα και απροσπέλαστα μέρη. Η κάθε τοποθεσία για διαφορετικούς λόγους η καθεμία είναι σχεδόν αδύνατο να την προσεγγίσεις είτε λόγω ανύπαρκτου οδικού δικτύου αλλά και λόγω των εξαιρετικά ισχυρών μέτρων ασφαλείας που τα περιβάλλει..

 

Επιχειρησιακό κέντρο έκτακτων αναγκών – Βιρτζίνια ΗΠΑ 

Στο βουνό Weather στην Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται το συγκεκριμένο συντονιστικό κέντρο έκτακτων αναγκών της χώρας, και αποτελεί ένα από τα πιο νευραλγικά κέντρα για την ασφάλεια της χώρας με το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων να βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της Γης.. Πρόσβαση στις εγκαταστάσεις έχουν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών που στεγάζονται στα κτίρια και ο πρόεδρος των ΗΠΑ..

H κιβωτός των σπόρων. Νορβηγία! 

Κάπου ανάμεσα στα χιονισμένα βουνά του απομακρυσμένου Νορβηγικού νησιού Spitsbergen βρίσκεται μια σύγχρονη κιβωτός που περιέχει εκατομμύρια σπόρους από όλο τον πλανήτη, που συντηρούνται κυριολεκτικά στην κατάψυξη μέσα σε ένα τούνελ που φτάνει 150 μέτρα μέσα στο βουνό. Οι συγκεκριμένοι σπόροι – αχρείαστοι να είναι- θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που ο πλανήτης μας αντιμετωπίσει μια ολοκληρωτική καταστροφή και όλα θα πρέπει να ξεκινήσουν πάλι από το μηδέν..

H απομονωμένη φυλή στον Αμαζόνιο 

Στα απομακρυσμένα δάση του Αμαζονίου, και συγκεκριμένα στην περιοχή Vale de Javari στην Βραζιλία ζουν περίπου δώδεκα διαφορετικές φυλές που δεν έχουν καμία σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη και τον σύγχρονο πολιτισμό. Για να φτάσει κανείς στο συγκεκριμένο σημείο θα πρέπει να ταξιδεύει για μέρες ολόκληρες μέσα στην αφιλόξενη και επικίνδυνη ζούγκλα του Αμαζονίου.

Club 33, Νέα Ορλεάνη

Βρίσκεται μέσα στο θεματικό πάρκο της Ντίσνειλαντ και δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Walt Disney στα τέλη της δεκαετίας του 60. Σύμφωνα με φήμες και θρύλους για το μυστικό αυτό και πριβέ κλαμπ, όλοι οι σημερινοί πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν περάσει κάποια στιγμή το κατώφλι της πόρτας με το νούμερο 33.. Για να μπορέσει κάποιος να μπει σε αυτό το κλαμπ θα πρέπει πρώτα να γραφτεί μέλος.. Η διαδικασία ωστόσο εγγραφής δεν είναι τόσο απλή καθώς θα πρέπει να περιμένει περίπου 3 χρόνια για να εγκριθεί η αίτηση του καθώς και να καταβάλει το ποσό των 30,000 δολαρίων χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στο ποσό αυτό η ετήσια συνδρομή..

Το μαγνητικό νησί!

Στις Βαλεαρίδες νήσους της Ισπανίας βρίσκεται το νησί Es Vedra, γνωστό για τις φυσικές μαγνητικές του ιδιότητες που σύμφωνα με τις μετρήσεις επιστημόνων, μαζί με το τρίγωνο των Βερμούδων αλλά και τον Βόρειο Πόλο αποτελούν τους ισχυρότερους μαγνητικούς πόλους του πλανήτης μας! Το νησί έχει δημιουργηθεί από ηφαιστειακό πέτρωμα και  ενώ δεν υπάρχει κανένα ίχνος μετάλλου στο μικρό νησί, οι πυξίδες “τρελαίνονται” όταν κάποιος βρεθεί σε κοντινή απόσταση. Η κυβέρνηση της Ισπανίας έχει εντάξει το μικρό αυτό νησί στα προστατευόμενη μέρη της χώρας και έχει απαγορέψει την πρόσβαση σε αυτό!

Κ.Π newmail.gr 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress