5 λόγοι για να πιείτε λίγο κόκκινο κρασί παραπάνω

Τα οφέλη του κόκκινου κρασιού για την υγεία μας, είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι κάνει καλό στην καρδιά. Γνωρίζετε, όμως, ότι κάνει καλό και στη μνήμη, ενώ μπορεί να προλάβει την κατάθλιψη; Διαβάστε, λοιπόν, 5 οφέλη του κόκκινου κρασιού για την υγεία.

κρασι

  • Κάνει καλό στην καρδιά: Τα αντιοξειδωτικά (φλαβανοειδή) που περιέχονται στο κόκκινο κρασί έχουν την ικανότητα να μειώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης από τον οργανισμό. Μάλιστα, κάποιες ποικιλίες κόκκινου κρασιού, όπως το Cabernet Sauvignon, το Pinot Noir και το Merlot, περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες φλαβανοειδών.
  • Προλαμβάνει την κατάθλιψη: Σύμφωνα με έρευνες όσοι άνθρωποι πίνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα, έχουν μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη από όσους δεν πίνουν καθόλου.
  • Κάνει καλό στο πεπτικό σύστημα: Το κόκκινο κρασί έχει την ικανότητα να αυξάνει τα “καλά” βακτηρίδια που υπάρχουν στο πεπτικό σύστημα, όπως ακριβώς και το γιαούρτι.
  • Βοηθάει στη μείωση του λίπους: Το κρασί περιέχει πισεατανόλη, ένα παράγωγο της ρεσβερατρόλης, η οποία έχει την ικανότητα να εμποδίζει τα λιποκύτταρα από την ωρίμανση.
  • Βελτιώνει τη μνήμη: Οι πολυφενόλες, οι οποίες υπάρχουν στο κόκκινο κρασί, όπως επίσης και στο τσάι, στους ξηρούς καρπούς και στο κακάο, βελτιώνουν τη μνήμη, ενώ μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ.

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress