5 θεραπευτικές ιδιότητες του δενδρολίβανου!

Ο Σαίξπηρ στον Άμλετ είχε αναφέρει τις θεραπευτικές ιδιότητες του δενδρολίβανου, με την Οφηλία να λέει στον Άμλετ “πάρε το δεντρολίβανο για να με θυμάσαι, σε εκλιπαρώ αγάπη μου, θυμήσου”. Τελικά ο Σαίξπηρ γνώριζε πολύ καλά αυτό που χρόνια αργότερα,  επιστημονικές μελέτες ανακάλυψαν για το μοναδικό αυτό βότανο!

1)  Ενισχύει την μνήμη

Το δενδρολίβανο ενισχύει σημαντικά τη μνήμη και προστατεύει αποτελεσματικά από διάφορες νευροεκφυλιστικές παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ. Οδηγίες: Ρίξτε 2 με 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο σε δοχείο με καυτό νερό και αφήστε το θεραπευτικό άρωμα του να πλημμυρίσει τον χώρο σας! Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας τσάι από δενδρολίβανο χρησιμοποιώντας αποξηραμένα φύλλα δενδρολίβανου αφήνοντας τα σε βραστό νερό για πέντε λεπτά!

 

2) Βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος 

Το δενδρολίβανο θεωρείται από τα πιο αποτελεσματικά βότανα για την καλυτέρευση της κυκλοφορίας του αίματος παρέχοντας σημαντικά θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό σας. Αν τον χειμώνα ταλαιπωρήστε συχνά από κρύα πόδια και χέρια, κάντε ελαφρύ μασάζ με αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου!

6553

 

3) Διώχνει το στρες και το άγχος

Το γλυκό άρωμα από το αιθέριο έλαιο του δενδρολίβανου θα σας χαλαρώσει στη στιγμή και θα σας απαλλάξει αποτελεσματικά από το στρες μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Το 2013 σύμφωνα με  μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονικό περιοδικό Scienta Pharmaceutical, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η έκθεση σε αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου για μια ώρα την ημέρα βοήθησε σημαντικά τους συμμετέχοντες στην έρευνα να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το στρες!

 

4) Καταπολεμά τον πονοκέφαλο

Το δενδρολίβανο περιέχει αναλγητική  καθώς και αντιφλεγμονώδη δράση βοηθώντας αποτελεσματικά στον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες. Οδηγίες: Κάντε ελαφρύ μασάζ στο μέτωπο σας χρησιμοποιώντας δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου. Αν έχετε βουλωμένη μύτη απλά ρίξτε μερικές σταγόνες δενδρολίβανου μέσα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και αναπνεύστε, σε λίγη ώρα η βουλωμένη μύτη θα είναι παρελθόν!

890

5) Βοηθάει στην ανάπτυξη των μαλλιών

Το μοναδικό αυτό βότανο έχει αποδειχθεί μετά από μια επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε το 1998, ότι διεγείρει την ανάπτυξη της τρίχας, καθώς βελτιώνει την ροή της κυκλοφορίας του αίματος στο κεφάλι μετά από ελαφρύ μασάζ με αιθέριο έλαιο. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε 2 με 3 σταγόνες δενδρολίβανο στο σαμπουάν σας!

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress