5 απλοί τρόποι για να κάνετε οικονομία

Το να κάνει κάποιος οικονομία, στις μέρες μας, δεν αποτελεί ένα εύκολο ζήτημα. Παρά ταύτα, υπάρχουν κάποιοι πολύ απλοί τρόποι για να εξοικονομήσει κανείς χρήματα, χωρίς – μάλιστα – να αλλάξει τις συνήθειες ή την καθημερινότητά του. Αυτό αποτελεί ένα βασικό σημείο όταν θέλει κάποιος να βάζει χρήματα “στην άκρη”. Διαβάστε, λοιπόν, 5 απλούς και εύκολους τρόπους για να κάνετε οικονομία, χωρίς να γίνετε φιλάργυροι.

  1. Πάρτε το απόφαση: Ακόμη κι αν δεν βγάζετε πολλά χρήματα από τη δουλειά σας, πάρτε την απόφαση ότι θέλετε να κάνετε οικονομία, βάζοντας στην άκρη, ακόμη και 1 ευρώ. Εάν αποκτήσετε τη συνήθεια της εξοικονόμησης, θα είναι πολύ δύσκολο να τη σταματήσετε και με τον καιρό θα αποταμιεύετε ακόμη περισσότερα, ιδίως εάν έχετε σκοπό να τα ξοδέψετε σε κάτι συγκεκριμένο αργότερα.
  2. οικονομία 2Σκεφτείτε έξυπνα: Πάρα πολλές υπηρεσίες (από γυμναστήρια έως συνδρομητικές εφαρμογές για τα smartphones) κάνουν ειδικές προσφορές εάν προπληρώσετε, για παράδειγμα, έναν χρόνο ή ένα εξάμηνο, αναλόγως την προσφορά. Οι προσφορές αυτές, μπορεί να μειώσουν τη συνολική τιμή, έως και στο μισό, από το αν τις πληρώνατε στην κανονική μηνιαία αξία τους. Υπολογίστε το, και δείτε τι σας συμφέρει.
  3. οικονομία 3Όταν ξοδεύετε, κάντε το σωστά: Στις αγορές σας, καλό θα ήταν να συγκρίνετε τις προσφορές που υπάρχουν. Αυτό είναι σημαντικότερο εάν θέλετε να κάνετε μια “μεγάλη” αγορά, καθώς πολύ συχνά παρατηρείται ότι, σε διαφορετικά καταστήματα, μπορεί να βρείτε το ίδιο προϊόν σε διαφορετικές τιμές. Γιατί να μην προτιμήσετε τη χαμηλότερη;
  4. οικονομία 1Καταγράψτε τα έξοδά σας: Είναι ένας έξυπνος τρόπος, ιδίως, εάν σας “φεύγουν” χρήματα χωρίς να το καταλαβαίνετε. Μπορείτε, λοιπόν, να καταγράφετε τα έξοδά σας, ώστε να γνωρίζετε που κάνετε τα περισσότερα έξοδα. Μάλιστα, υπάρχουν ειδικές εφαρμογές για το smartphone σας, ώστε να ενημερώνετε τα έξοδα σας άμεσα.
  5. οικονομία 4Κάντε στον εαυτό σας μια απλή ερώτηση: “Το χρειάζομαι πραγματικά αυτό;”. Η λέξη “χρειάζομαι” είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Εάν επιθυμείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, δεν αρκεί να θέλετε κάτι, ώστε να το αγοράσετε. Εάν κάνετε στον εαυτό σας αυτή την ερώτηση, ιδίως σε θέματα που αφορούν ψώνια, θα παρατηρήσετε πως θα περιορίσετε σημαντικά τις περιττές αγορές. Προσωπικά, με έχει βοηθήσει πολύ αυτό το tip, όταν είναι εκπτώσεις και βρίσκομαι σε κατάστημα με ρούχα!

οικονομία 5

Και τέλος, ίσως η βασικότερη συμβουλή. Μην περιορίσετε τη διασκέδαση, ούτε τις “πολυτέλειές” σας! Προσπαθήστε να μην “μετράτε” κάθε cent που ξοδεύετε, περιορίζοντας τη διασκέδασή σας, ή κάποιο δώρο για τον εαυτό σας. Η ισορροπία είναι το βασικότερο.

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress