18-χρονη πρόσφυγας-ηρωίδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μία 18χρονη πρόσφυγας από τη Συρία, που έσωσε τη ζωή των συμπατριωτών της, θα τους εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Τον προηγούμενο Αύγουστο, η Yusra Mardini, μαζί με την αδερφή της, Sarah, επιβιβάστηκαν σε βάρκα 7 ατόμων, με προορισμό την Ελλάδα, μαζί με άλλους 20 συμπατριώτες τους. Κανένας από αυτούς δεν γνώριζε ότι δίπλα του έχει μια κολυμβήτρια με 10χρονη προπόνηση και ότι αυτή η κολυμβήτρια έμελλε να του σώσει τη ζωή, κάποιες ώρες αργότερα.

Καταμεσής του Αιγαίου Πελάγους, η μηχανή της βάρκας έσβησε, με αποτέλεσμα η βάρκα να γεμίζει με νερό. Η Yusra και η αδερφή της, οι μόνες που γνώριζαν κολύμβηση, βούτηξαν στη θάλασσα και επί 3,5 ώρες κολυμπούσαν σπρώχνοντας τη βάρκα σε κάποια ελληνική ακτή και σώζοντας τις ζωές 20 ανθρώπων, σύμφωνα με το goodnewsnetwork.org.

Η Yusra εξακολουθεί να βουτάει στη θάλασσα για χάρη των Σύριων συμπατριωτών της, αλλά αυτή τη φορά όχι στη θάλασσα, αλλά σε πισίνα, συνεχίζοντας την προπόνησή της, ώστε να εκπροσωπήσει τη χώρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Yusra-Mardini-Refugee-Olympian-screenshot-CCTV

H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) αποφάσισε τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Αντί για την εκπροσώπηση μίας συγκεκριμένης χώρας, η ομάδα θα αποτελείται από πρόσφυγες αθλητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα διαγωνιστούν υπό τη σημεία της IOC.

Ο Thomas Bach, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, δηλώνει ότι η ομάδα των προσφύγων αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων, θα περάσει το μήνυμα της ελπίδας για τους πρόσφυγες ολόκληρου του κόσμου.

Η Yursa είναι μία εκ των 43 αθλητών της ομάδας των προσφύγων, η οποία θα διαγωνιστεί μόνο με 5 έως 10 αθλητές. Η αθλήτρια αναφέρει ότι εάν δεν καταφέρει να μπει στην ομάδα, θα συνεχίσει να προπονείται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο.

Εάν καταφέρει να προκριθεί στην ομάδα των προσφύγων αθλητών, η Yursa θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες έναν χρόνο μετά από το ατύχημα που είχε στη θάλασσα με τους συμπατριώτες της, το οποίο ήδη της απέδειξε ότι έχει καρδιά πρωταθλητή.

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress