18 εγκαταλειμμένα μέρη στον πλανήτη!

Είναι τα μέρη που δεν θα ήθελε κανείς να βρεθεί μόνος του καθώς θυμίζουν έντονα σκηνικό ταινίας θρίλερ. Σας παρουσιάζουμε τα 20 εγκαταλειμμένα μέρη του κόσμου, με το καθένα να έχει την δικιά του ιστορία να πει..

O εγκαταλειμμένος σταθμός του μετρό στην Νέα Υόρκη

subΟ συγκεκριμένος υπόγειος σταθμός εγκαταλείφθηκε το 1945, όταν σχεδιάστηκε το νέο δίκτυο της πόλης. Από τότε είναι ανοιχτός για το κοινό ως τουριστικό αξιοθέατο.

 

Σπίτια στην πόλη San Zhi, στην Ταιβάν

 

τας

Τα συγκεκριμένα σπίτια ήταν οι οικίες των Αμερικανών αξιωματούχων του στρατού κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1980. Πολιτικοί και στρατιωτικοί λόγοι, έφεραν το κλείσιμο των στρατιωτικών βάσεων που ήταν δίπλα στα συγκεκριμένα σπίτια και από τότε εγκαταλείφθηκαν.

 

Νησί Χασίμα, Ιαπωνία 

has1 has2 has3

 

Το νησί των “ζόμπι” όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, εγκαταλείφθηκε το 1900 από τους κατοίκους του και έκτοτε παραμένει αναξιοποίητο.

 

Το πάρκο του Γκιούλιβερ, Ιαπωνία 

νικο

Το μεγάλο πάρκο, εμπνευσμένο από το βιβλίο “Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ” , άνοιξε τις πύλες του το 1997, αλλά μετά από 10 χρόνια εγκαταλείφθηκε..

 

Εγκαταλειμμένο στρατιωτικό νοσοκομείο, Βeelitz, Γερμανία

 

βεε βεε1Το στρατιωτικό νοσοκομείο στην πόλη Beelitz, στο οποίο νοσηλεύτηκε και ο Αδόλφος Χίτλερ για ένα τραύμα στο πόδι του, αποτελείται από 60 κτίρια και ήταν το μεγαλύτερο αναρρωτήριο της εποχής.

 

Εγκαταλειμμένη βάση υποβρυχίων, Ουκρανία 

 

sub23

Η συγκεκριμένη βάση υποβρυχίων, υπήρξε από τις πιο σημαντικές και απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Σοβιετική Ένωσης. Σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο.

 

Ξενοδοχείο, Κολομβία 

 

σαλτ

 

Το εγκαταλειμμένο αυτό ξενοδοχείο, ιδανικό για το γύρισμα μιας ταινίας θρίλερ, βρίσκεται στην Κολομβία, και έκλεισε στις αρχές της δεκαετίας του 90. Το 2012 το ξενοδοχείο μετατράπηκε σε μουσείο.

 

Εγκαταλειμμένη εκκλησία, Καναδάς

snow1

Στην μέση του πουθενά και εγκαταλειμμένη βρίσκεται αυτή η εκκλησία στον Καναδά!

 

Εγκαταλειμμένο θέατρο, Μασαχουσέτη – ΗΠΑ

 

βφες

 

Το εντυπωσιακό αυτό θέατρο άνοιξε το 1912 και υπήρξε το μεγαλύτερο στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης. Έκλεισε το 1959, και τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες ανακαίνισης του

 

Υποβρύχια πόλη, Shicheng, Κίνα

 

σηι1

 

Η πόλη των λιονταριών όπως είναι γνωστή βρίσκεται στην επαρχία Zhejiang, στην Ανατολική Κίνα και βρέθηκε κάτω από την επιφάνεια του νερού όταν φτιάχτηκε μια τεχνητή λίμνη προκειμένου να κατασκευαστεί ένας υδροηλεκτρικός σταθμός.

 

To νησί της πανούκλας, Ιταλία

 

πλ8 πλ9

 

Το νησί Poveglia, που βρίσκεται κοντά στη Βενετία χρησιμοποιήθηκε κατά την περίοδο της πανούκλας ως τόπος καραντίνας για περισσότερα από 160,000 άτομα.

 

Εκκλησία Αγ. Γεωργίου. Τσεχία 

 

st1 st2

H εκκλησία εγκαταλείφθηκε το 1986 μετά την κατάρρευση της οροφής της και από τότε φιλοξενεί τα περίφημα “αγάλματα – φαντάσματα” του γνωστού καλλιτέχνη Jakub Hadrava

 

Εγκαταλειμμένα ξύλινα σπίτια, Ρωσσία

 

wodd3 wood1 wood2

O φωτογράφος Andrew Qzm , τράβηξε αυτές τις μοναδικές φωτογραφίες από εγκαταλειμμένα σπίτια σε δασική περιοχή της Ρωσίας, που για άγνωστους λόγους εγκαταλείφθηκαν την δεκαετία του 90. 

 

Πυρηνικός Σταθμός, Βέλγιο 

 

νικ9 νικ888

Μετά την στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Βελγική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τον συγκεκριμένο πυρηνικό σταθμό.

 

Σταθμός τρένων, Μίσιγκαν, ΗΠΑ 

mich1 mich2

 

Υπήρξε ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πολιτείας του Μίσιγκαν από το 1914 μέχρι το 1988. Η σημερινή ιδιοκτησία του σταθμού ήδη σχεδιάζει την πλήρη ανακαίνιση του.

 

Pripyat, Ουκρανία

 

chern1 chern2 chern3

 

Η πόλη Pripyat στην Ουκρανία, μετά το τραγικό συμβάν με την έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ το 1986, εκκενώθηκε και από τότε είναι μια απαγορευμένη ζώνη.

 

Εγκαταλειμμένα ορυχείo, Μιλάνο – Ιταλία

 

mil11

To συγκεκριμένο ορυχείο, λίγο έξω από το Μιλάνο εγκαταλείφθηκε στις αρχές του 1900.

 

Μικρό νησί, Φλόριντα – ΗΠΑ

φλοριδα

 

Στο  μικρό νησί Marco Island στην Φλόριντα βρίσκονται αυτά του φουτουριστικά σπίτια τα οποία για άγνωστους λόγους εγκαταλείφθηκαν την δεκαετία του 90.

 

 

 

 

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress