13 τρόφιμα που δεν μπαίνουν στο ψυγείο

 1. fresh-tomato-1829582Ντομάτες: Οι ντομάτες χάνουν τη γεύση τους όταν μπαίνουν στο ψυγείο και αυτό γιατί ο κρύος αέρας σταματάει τη διαδικασία ωρίμανσής τους. Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύετε τις ντομάτες είναι σε καλάθια ή γυάλινα μπολ στον πάγκο της κουζίνας σας.
 2. 642x361-Holy_Basil-Batman_7_Potential_Health_BenefitsΒασιλικός: Ο βασιλικός απορροφά όλες τις μυρωδιές από τα υπόλοιπα τρόφιμά σας,  όταν βρίσκεται στο ψυγείο σας. Αντί λοιπόν, να τον αποθηκεύετε στο ψυγείο, δοκιμάστε να τον έχετε σε κάποιο ποτήρι με λίγο νερό, ώστε να διατηρηθεί φρέσκος.
 3. potato-06Πατάτες: Οι πατάτες δεν χρειάζονται κρύο, αλλά δροσερό μέρος για να διατηρηθούν. Επομένως, αντί για το ψυγείο, δοκιμάστε να τις έχετε σε χάρτινες (και όχι πλαστικές) σακούλες σε κάποιο δροσερό και σκοτεινό μέρος του σπιτιού σας.
 4. 02Σκόρδο: Το ίδιο συμβαίνει και με το σκόρδο. Χρειάζεται ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος για να διατηρηθεί.
 5. Fresh bulbs of onionΚρεμμύδι: Όπως ακριβώς οι πατάτες και το σκόρδο, έτσι και το κρεμμύδι, χρειάζεται ένα δροσερό και σκοτεινό σημείο του σπιτιού σας.
 6. avocadoΑβοκάντο: Εάν τα αβοκάντο που αγοράσατε είναι ήδη ώριμα, τότε μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο. Εάν όχι, προτιμήστε κάποιον άλλο χώρο αποθήκευσης, καθώς ο κρύος αέρας του ψυγείου θα σταματήσει τη διαδικασία της ωρίμανσης.
 7. olive-oil-branchΕλαιόλαδο: Το ελαιόλαδο σίγουρα δε μπαίνει στο ψυγείο, καθώς η ψύξη θα αλλοιώσει την υφή του. Προτιμήστε λοιπόν, κάποιο ντουλάπι της κουζίνας σας για να το αποθηκεύσετε.
 8. 3361535_origΨωμί: Το ψωμί όταν μπαίνει στο ψυγείο χάνει την υγρασία του πολύ πιο εύκολα. Εάν θέλετε παρόλα αυτά να το αποθηκεύσετε, ώστε να το καταναλώσετε αργότερα, βάλτε το στην κατάψυξη, τυλιγμένο, ώστε να μην χάσει την υγρασία του και αφήστε το να ξεπαγώσει εντελώς προτού το καταναλώσετε.
 9. how-to-store-coffee-beansΚαφές: Ο καφές όταν μπει στο ψυγείο, εκτός του ότι χάνει τη γεύση του, μπορεί να απορροφήσει μυρωδιές από τα υπόλοιπα τρόφιμά σας.
 10. -honey-Μέλι: Το μέλι μπορεί να δημιουργήσει “κρυστάλλους” από ζάχαρη όταν μπει στο ψυγείο. Αυτό που χρειάζεται είναι να το έχετε καλά κλεισμένο και σε κάποιο ντουλάπι σας.
 11. LemonOilΕσπεριδοειδή: Τα λεμόνια, πορτοκάλια, λάιμ κ.λπ. δε χρειάζονται καν δροσερό αέρα για να διατηρηθούν, μπορείτε να τα έχετε σε θερμοκρασία δωματίου, απλώς όχι υπερβολικά κοντά το ένα στο άλλο, διότι χαλάνε ευκολότερα.
 12. e698e9c7-cd44-4dce-87b2-056ff2a4dca6Πίκλες: Οι πίκλες διατηρούνται έτσι κι αλλιώς, λόγω των φυσικών συντηρητικών που περιέχει το ξύδι. Εάν παρόλα αυτά τις θέλετε κρύες, μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στην πόρτα του ψυγείου σας.
 13. KetchupΚέτσαπ: Το κέτσαπ, ακόμη και ανοιγμένο, μπορεί να αποθηκευτεί εκτός ψυγείου, λόγω των συντηρητικών και του ξυδιού που περιέχει.

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress