100 Έλληνες συμμετείχαν στη δημόσια συζήτηση για το Διάστημα

Συνολικά 100 Έλληνες από όλη τη χώρα συμμετείχαν στη μεγαλύτερη δημόσια συζήτηση πολιτών για το Διάστημα, η οποία έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στο a2-innohub στο Μαρούσι.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) ταυτόχρονα σε 22 χώρες στην Ευρώπη.

Οι πολίτες συμμετείχαν σε «τραπέζια διαλόγων» και κατέθεσαν τις απόψεις, τις ιδέες, τους προβληματισμούς αλλά και τα όνειρά τους για το διαστημικό μέλλον στην Ευρώπη.

Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν οι συμμετέχοντες – στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν μαθητές, φοιτητές, επιχειρηματίες, μηχανικοί, γιατροί, καθηγητές, δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και συνταξιούχοι – δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση και εξερεύνηση του διαστήματος, στις διαστημικές αποστολές, τα διαστημικά απόβλητα, καθώς και τους οικονομικούς πόρους που δαπανώνται ετησίως για τον τομέα αυτόν από τα κράτη – μέλη της ESA.

Στην ελληνική δημόσια συζήτηση παρενέβη, μέσω σύνδεσης από τη Γερμανία, ο γενικός διευθυντής της ESA Γιαν Βέρνερ, ο οποίος επέλεξε 4 χώρες – από τις 22 – για να συνομιλήσει με τους πολίτες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Οι Έλληνες συμμετέχοντες απηύθυναν τις ερωτήσεις τους στον κύριο Βέρνερ, ο οποίος επισήμανε, ότι στους άμεσους στόχους του είναι να επισκεφθεί σύντομα και για μία ακόμα φορά τη χώρα μας, συνοδεία Ευρωπαίου αστροναύτη και άλλων μηχανικών και επιστημόνων που έχουν συμμετάσχει στο σχεδιασμό διαστημικών αποστολών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αιτήσεις συμμετοχής στη συζήτηση ξεπέρασαν τις 340 στην Ελλάδα.

Η δημόσια συζήτηση για το διάστημα διοργανώθηκε στη χώρα μας από το si-Cluster με την υποστήριξη του Corallia και της EBΙΔΙΤΕ.

AΠΕ

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress