Όταν 116 μπουλντόζες κατεδάφισαν μια γέφυρα!

Οι αρχές της πόλης Ναντσάγκ στη Κίνα, δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν να κατεδαφίσουν μια μεγάλη γέφυρα στο κέντρο της πόλης τοποθετώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς το ωστικό κύμα και κομμάτια που θα πεταγόντουσαν από την έκρηξη, θα προκαλούσαν σοβαρά προβλήματα στα γειτονικά κτίρια της πόλης των 2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η συγκεκριμένη γέφυρα που βρισκόταν σε κεντρικό σημείο της πόλης και ένωνε οδικά δύο μεγάλες γειτονιές της πόλης, ήταν 24 ετών και είχε παρουσιάσει στατικά προβλήματα τον τελευταίο χρόνο, και έπρεπε το συντομότερο να κατεδαφιστεί προκειμένου να κατασκευαστεί στη θέση της μια νέα υπερσύγχρονη γέφυρα. Μια ομάδα μηχανικών τότε συμβούλεψε τις αρχές του Δήμου ότι ο πιο αποτελεσματικός και σύντομος τρόπος θα ήταν να τοποθετηθούν και από τις δύο πλευρές της γέφυρας, μπουλντόζες οι οποίες θα κατεδάφιζαν με ασφάλεια την μεγάλη γέφυρα.

μαιν

Μέσα σε λίγες μέρες, το φιλόδοξο σχέδιο είχε ολοκληρωθεί, και οι 116 μπουλντόζες “παρατάχθηκαν” στην γέφυρα της πόλης όπου και ξεκίνησαν με αργές και προσεκτικές κινήσεις την κατεδάφιση της. Μέσα σε λίγες ώρες οι 116 μπουλντόζες είχαν καταφέρει να κατεδαφίσουν ολοκληρωτικά την μεγάλη γέφυρα χωρίς να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης!

53 φδδδ

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress