Όταν το τάβλι ενώνει δύο λαούς!

Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι Παλαιστίνιοι βρέθηκαν για ακόμα μια φορά απέναντι με τους Ισραηλινούς αυτή τη φορά όμως για καλό σκοπό, καθώς ανάμεσα τους δεν υπήρχαν εμπόδια και όπλα παρά μόνο ένα τάβλι! Κάτοικοι της Ιερουσαλήμ και από τις δύο πλευρές συγκεντρώθηκαν σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο της πόλης και ξεκίνησαν το πρώτο τουρνουά ταβλιού που έχει ως στόχο να αποτελέσει ένα μικρό αλλά ουσιαστικό βήμα προς την ενοποίηση των δύο λαών.. Ισραηλινοί αλλά και Παλαιστίνιοι δήλωναν συγκινημένοι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα να τους χωρίζουν, όπως δεν υπάρχουν σύνορα και σε μια παρτίδα τάβλι. Το ιδιαίτερο αυτό τουρνουά διοργανώθηκε από μια ανθρωπιστική οργάνωση με το όνομα Kulna Yerushalayim, που σημαίνει “Είμαστε όλοι από την Ιερουσαλή” θέλοντας να τονίσουν ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους και ότι θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα οριστικό τέλος σε αυτή την διαμάχη μεταξύ τους.

Palestinian men perform a traditional dance during a backgammon tournament between Palestinians and Israelis in Jerusalem on August 31, 2016. Around 75 Palestinians and Israelis took part in the tournament in central Jerusalem.  / AFP PHOTO / GIL COHEN-MAGEN

 

Οι διοργανωτές είχαν θέσει ως απαράβατο όρο συμμετοχής στο τουρνουά, την πλήρη απαγόρευση πολιτικών αλλά και θρησκευτικών συζητήσεων που θα μπορούσαν να τινάξουν κυριολεκτικά στον αέρα την διοργάνωση.. Από τα ηχεία ακούγονταν Αραβική αλλά και Ισραηλινή μουσική, μαζί με ηχητικά αποσπάσματα από γέλια μικρών παιδιών θέλοντας να περάσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας κυρίως για τις επόμενες γενιές, που για αυτές και μόνο θα πρέπει να συμφιλιωθούν οι δύο λαοί.

tav

Το τουρνουά διήρκεσε  4 μέρες, με τους διοργανωτές αλλά και τους συμμετέχοντες να δίνουν ραντεβού σε λίγους μήνες για ένα δεύτερο τουρνουά ταβλιού συμφιλίωσης!

Newmail.gr

Israeli Arab Abu Riad (L) plays against Israeli David Aviv (R) during a backgammon tournament between Palestinians and Israelis in Jerusalem on August 31, 2016. Around 75 Palestinians and Israelis took part in the tournament in central Jerusalem.  / AFP PHOTO / GIL COHEN-MAGEN

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress