Όταν αποτυγχάνουμε στους στόχους μας

Και η αποτυχία είναι μέσα στη ζωή. Πολλοί λόγοι μπορούν να προκαλούν μια αποτυχία του στόχου μας. Λόγοι ανεξάρτητοι προς τη θέληση μας, ή και λόγοι που αφορούν την αδύνατη θέληση μας. Βέβαια μιλάμε για στόχους τους οποίους όπως προείπαμε, έχουμε επιλέξει κατόπιν μελέτης με τον εαυτό μας, σύμφωνα με τα μέτρα και σταθμά της ύπαρξης μας. Όχι επιπόλαια..

Όταν λοιπόν αποτυγχάνουμε σε αυτούς τους εύλογους στόχους, τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, δημιουργούν καταστάσεις θλιβερές για τη ζωή μας και μπορούν να μας οδηγήσουν και σε ναυάγιο.

Τότε απαιτούνται δύο βασικά στοιχεία για να μην καταποντιστούμε. Το πρώτο είναι να δούμε εάν είναι στο χέρι μας να διορθώσουμε τα πράγματα, και το δεύτερο εάν δεν αλλάζουν τα υφιστάμενα αρνητικά στοιχεία, να αλλάξουμε εμείς πορεία. Να σταματήσουμε τις άκαρπες ενέργειες μας και να επιδιώξουμε με άλλους τρόπους και άλλα μέσα την επιτυχία των στόχων μας.

Βέβαια, αυτά που λέμε, εδώ σηκώνουν “πολύ νερό”. Κάθε αποτυχία έχει και κρυφές παραμέτρους στο εσωτερικό μας. Γι΄αυτό απαιτείται βαθιά έρευνα των πραγμάτων και κατόπιν αποφασίζουμε τούτο ή εκείνο για την διόρθωση και την επιτυχία του στόχου μας. Ίσως απαιτείται να αλλάξουμε στόχους..

Πάντως καλό είναι να μην απογοητευόμαστε με την πρώτη αποτυχία μας. Να σηκωνόμαστε με καινούργιες δυνάμεις και να προχωρούμε στον αγώνα μας πιο δυνατοί!

Μάλιστα η πείρα μας λέει, ότι μετά από κάθε από κάθε αποτυχία μπορούμε να βγούμε πιο ώριμοι, πιο δυνατοί, πιο σοφοί. Έτσι και η αποτυχία μεταβάλλεται σε επιτυχία στόχου.

Άρα, ποτέ απογοήτευση! Συνεχής πάλη για την επιτυχία στην ζωή μας, ώστε να φθάσουμε νικητές στο τέρμα της αποστολής μας, που είναι ο ύψιστος στόχος της θέωσης μας.

Τιμόθεος Κιλίφης

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress