Φοιτητική ζωή στις Σέρρες! Ο δεκάλογος!

Φοιτητική ζωή στις Σέρρες! Ο δεκάλογος!

Οι Σέρρες φημίζονται για τη φοιτητική τους ζωή, και σίγουρα όχι τυχαία.

Πάμε να δούμε σε έναν πλήρη δεκάλογο, τους λόγους που οι Σέρρες προσφέρονται για γαμηστερά φοιτητικά χρόνια.

1. Μπορεί το κέντρο της πόλης να θυμίζει μεγαλούπολη, με το τσιμέντο να επικρατεί, είναι περιτρυγιρισμένη με απίστευτης φυσικής ομορφιάς σημεία. Το ατελείωτο πράσινο που την περιβάλλει στην πανέμορφη κοιλάδα Αγίων Αναργύρων με τους χείμαρρους, τα πλατάνια και την τεχνητή λίμνη και – μόλις 2 χλμ. έξω από την πόλη – την κατάφυτη περιοχή Άγιος Ιωάννης με τα τρεχούμενα νερά, τους καταρράκτες αλλά και τις ταβέρνες.

2. Ένας λόγος μόνη της, η λίμνη Κερκίνη.

3. Η πόλη φημίζεται για το πολύ καλό φαγητό – διάσημη η σερραϊκή μπουγάτσα και τελευταία το βουβαλίσια κρέας και τα αντίστοιχα γαλακτοκομικά. Ετοιμάσου να πάρεις κιλά…

4. Το καλοκαίρι η δράση συγκεντρώνεται στη κέντρα διασκέδασης και τα Cafe-bars της κοιλάδας Αγίων Αναργύρων, ενώ το χειμώνα παίρνουν ζωή τα αντίστοιχα μαγαζιά στους πεζόδρομους του κέντρου. Πολλά και πολύ ζωντανά φοιτητικά στέκια, κυρίως για «ελληνικού τύπου» διασκέδαση. Τα περισσότερα μαγαζιά θα τα βρεις μέσα στους 2 πεζοδρόμους οι οποίοι θυμίζουν κάτι από Βαλαωρίτου Θεσσαλονίκης.

5. Συγχρόνως οι εγκαταστάσεις του ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ είναι άνω του αναμενόμενου, αν και βρίσκονται λίγο μακρυά από το κέντρο

6. Για επαρχιακή πόλη, γενικότερα συναγωνίζεται σε ωράρια και εκδηλώσεις τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Περιοδείες καλλιτεχνών και θεατρικών παραστάσεων δεν την ξεχνούν.

7. Στα συν πως η Θεσσαλονίκη απέχει λιγότερο από μιάμιση ώρα.

8. Βράδια και πρωινά λιωσίματος στο σπίτι; Έχει και delivery! O deliveras έφτασε και στις Σέρρες με 20 καταστήματα! Αν λοιπόν ψάχνεις στις Σέρρες delivery σου βρήκαμε την καλύτερη λύση.

9. Τα ενοίκια είναι σε λογικές τιμές και γενικά η πόλη αφήνει τα περιθώρια να ζεις άνετα και με λίγα χρήματα.

10. Αν τώρα είσαι τύπος των χιονοδρομικών, το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά θα σε αποζημιώσει!

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress