Το χωριό των μαγισσών!

Στην πλαγιά του βουνού Macayo στην Αραγονία της Ισπανίας, βρίσκεται αυτό το μικρό χωριό που έχει αφοριστεί από την Καθολική Εκκλησία για τις αρνητικές και σκοτεινές δυνάμεις που κρύβει..

Το μικρό χωριό Trasmoz, κάποτε είχε 10,000 μόνιμους κατοίκους αλλά σήμερα μόνο 50 άτομα ζούνε πλέον σε αυτό το απομακρυσμένο και αφορισμένο μέρος.. Οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού έφυγαν λόγω του αφορισμού της Καθολικής Εκκλησίας στο χωριό το οποίο θεωρεί ότι είναι καταραμένο και ότι κυβερνάται από μαύρες δυνάμεις και μάγισσες! Υπάρχουν αμέτρητοι θρύλοι και παραδόσεις για το μικρό αυτό χωριό, που μιλούν για μάγισσες και μάγους που ζούσαν στην περιοχή, παραδόσεις που κάνουν λόγο ότι ακόμα και το μισοδιαλυμένο κάστρο του χωριού χτίστηκε μέσα σε ένα βράδυ με τις μαγικές δυνάμεις ενός μάγου του χωριού!

σπα1

Σύμφωνα με ιστορικούς, όλα ξεκίνησαν τον 13ο αιώνα όταν στο χωριό κατασκεύαζαν πλαστά νομίσματα, καθιστώντας ορισμένους από τους κάτοικους του χωριού τους πρώτους πλαστογράφους της Ευρώπης. Κατά την διάρκεια της κατασκευής των πλαστών νομισμάτων, χτύπαγαν μέταλλα και στην συνέχεια τα χάρασσαν προκειμένου να μοιάζουν με τα νόμιμα κέρματα της εποχής. Οι κάτοικοι του χωρίου άκουγαν κάθε μέρα δυνατούς μεταλλικούς ήχους και άρχισαν να αναρωτιούνται τι συνέβαινε στο χωριό τους. Τότε οι αρχές του χωριού (δήμαρχος, κτλ) που ήταν και αυτοί μέσα στο κόλπο της πλαστογραφίας, τους έλεγαν ότι αυτοί οι δυνατοί θόρυβοι προκαλούνται από κάποιες μάγισσες που επισκέπτονται συχνά το χωριό, και καλό θα ήταν όταν ακούνε αυτούς τους θορύβους να μπαίνουν μέσα στα σπίτια τους ώστε να μην τις συναντήσουν..

σπα11

Μόλις αυτές οι φήμες έφτασαν στην επίσημη Καθολική Εκκλησία της Ισπανίας, αποφασίστηκε να αφοριστεί όλο το χωριό, με ολόκληρη αντιπροσωπεία καθολικών ιερέων να φτάνει στο χωριό για την τελετή! Σήμερα το σχεδόν έρημο χωριό έχει γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, με φεστιβάλ και μουσεία αφιερωμένα στην μαγεία..

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress