Το υποβρύχιο παλάτι!

Ένα διαφορετικό παλάτι βρίσκεται σχεδόν βυθισμένο στα νερά μια τεχνητής λίμνης στην πόλη Τζαϊπούρ στην Ινδία, με ένα μεγάλο μέρος του παλατιού να βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού. Το Jal Mahal ή αλλιώς το “υποβρύχιο παλάτι” όπως είναι γνωστό στην Ινδία, χτίστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα από τον Μαχαραγιά Madho Singh, προκειμένου να έχει ένα “σπίτι” κοντά στην λίμνη για να επιδίδεται στο αγαπημένο του χόμπι που ήταν το κυνήγι πάπιας! Το πρωτότυπο αυτό παλάτι μετά και τον θάνατο του γιου του Μαχαραγιά εγκαταλείφθηκε όταν μετά από δύο αιώνες αποφασίστηκε η πλήρης ανακαίνιση του που ξεκίνησε στις αρχές του 2000.

11 12

To Jal Mahal είναι πραγματικά μια περίεργη κατασκευή καθώς δεν διαθέτει ούτε ένα υπνοδωμάτιο, παρά μόνο μια μεγάλη ταράτσα όπου ο Μαχαραγιάς πέρναγε τον ελεύθερο του χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια του. Το ιδιαίτερο παλάτι διαθέτει πέντε ορόφους με τον πέμπτο όροφο να βρίσκεται μόνιμα  πάνω από την επιφάνεια του νερού, και τους υπόλοιπους τέσσερις ορόφους να βρίσκονται βυθισμένοι στην τεχνητή λίμνη κατά την περίοδο των μουσώνων!

13 14 15

Το 2004 ολόκληρη η περιοχή αγοράστηκε από μια μεγάλη ιδιωτική εταιρεία η οποία και ανέλαβε να ανακαινίσει το υποβρύχιο παλάτι αλλά και να καθαρίσει τα νερά της μικρής λίμνης που είχε γίνει κυριολεκτικά χώρος εναπόθεσης αποβλήτων των γειτονικών χωριών. Η διαδικασία ανακαίνισης βρίσκεται ακόμα και σήμερα σε εξέλιξη με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά και με τα νερά της λίμνης να έχουν καθαρίσει προσελκύοντας ξανά διαφορετικά είδη πουλιών που επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον!

16 17

Newmail.gr

Πηγές φώτο: 12345

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress