Το τζετ-τρένο που δεν ταξίδεψε ποτέ..

Την εποχή που κατασκευάστηκε ήταν ένα τρένο από το μέλλον, με ένα σχεδιασμό που θυμίζει διαστημικό όχημα παρά τρένο, με το turbojet τρένο να κατασκευάζεται στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στην Σοβιετική Ένωση, ταξιδεύοντας με ταχύτητες που ξεπερνούσαν ακόμα και τα 300 χλμ/ώρα, που για την εποχή του ήταν μια απίστευτη ταχύτητα.

jet-5
Ακριβώς μπροστά και πάνω από την πρώτη καμπίνα του τρένου, υπήρχαν δύο τζετ κινητήρες, ίδιοι με τους κινητήρες που τοποθετούσαν σε μαχητικά αεροσκάφη, και είχαν αγοραστεί από την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία για 5,000 δολάρια. Οι συγκεκριμένοι κινητήρες ήταν τοποθετημένοι σε ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου Convair B-36, με τον κάθε κινητήρα να διαθέτει ισχύ 5,000 ίππων!

jet-2
Δυστυχώς όμως το συγκεκριμένο φουτουριστικό τρένο δεν έκανε ούτε ένα κανονικό δρομολόγιο, γιατί κατά την δοκιμαστική περίοδο διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση καυσίμων από τους δύο πανίσχυρους τζετ κινητήρες ήταν εξωφρενικά υψηλό, και έτσι το τζετ τρένο μέχρι και σήμερα μένει «παροπλισμένο» σε ένα παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της Σιβηρίας..

jet-3

Πηγή: dailymail

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress