Το παγωτό που ανεβάζει τις αθλητικές επιδόσεις!

Συνήθως η λέξη και μόνη “υγιεινή διατροφή” είναι από πολύ κόσμο συνδυασμένη με άνοστα και άγευστα φαγητά που μπορεί να προσφέρουν πολύτιμα και σημαντικά θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας, αλλά από γεύση δεν μπορούν να συναγωνιστούν τα πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη γεύματα.. Ο Ιταλός καρδιολόγος Dr. Valerio Sanguigni είχε επίσης την ίδια απορία και μετά από έρευνες κατάφερε να δημιουργήσει ένα απολαυστικό παγωτό που όχι μόνο έχει την ίδια γεύση με τα φορτωμένα με θερμίδες και ζάχαρη αντίστοιχα παγωτά, αλλά είναι και ευεργετικό για την υγεία και τον οργανισμό μας!

doctor-1 Η μεσογειακή διατροφή είναι πλούσια σε τροφές με ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί και τις ντομάτες, τροφές που συνεισφέρουν αποτελεσματικά στη μακροζωία των κατοίκων της Μεσογείου. Ο Ιταλός καρδιολόγος υποστηρίζει ότι οι τροφές αυτές συνήθως χάνουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά τους στοιχεία μέχρι να φτάσουν στο τραπέζι. Τότε αποφάσισε να λύσει αυτό το διατροφικό πρόβλημα, χρησιμοποιώντας το παγωτό! Το νέο  παγωτό που δημιούργησε ύστερα από έρευνες είναι ένα μείγμα από τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως σκόνη κακάο, φουντούκια και πράσινο τσάι μαζί με τη μυστική συνταγή του, την οποία δεν θέλει προς το παρόν να αποκαλύψει, αλλά ο ίδιος τονίζει ότι είναι ένα βιολογικό προϊόν που όταν συνδυάζεται με τις παραπάνω τροφές δίνει στο παγωτό την πλούσια γεύση του.

Ο Ιταλός εφευρέτης του υγιεινού παγωτού, έκανε ένα πείραμα  δίνοντας σε δύο διαφορετικές ομάδες παγωτό, στην πρώτη ομάδα έδωσε κανονικό παγωτό του εμπορίου και στην δεύτερη ομάδα έδωσε το αντιοξειδωτικό του παγωτό, με τις δύο ομάδες φοιτητών να κάνουν στατικό ποδήλατο και τον ίδιο να μετράει τις επιδόσεις τους. Προς μεγάλη του έκπληξη, όλοι οι φοιτητές που έφαγαν από το παγωτό που είχε δημιουργήσει ο ίδιος, είχαν σχεδόν την διπλάσια αντοχή και ταχύτητα από την ομάδα των φοιτητών που έφαγαν το κανονικό φαγητό!  Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν ήδη δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition.

Newmail.gr

Πηγή φώτο: Corriere de la Economia

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress