Το νησί της γάτας!

Στο μικρό νησί Tashirojima στην Ιαπωνία συναντάμε ένα παράδοξο φαινόμενο καθώς ο πληθυσμός των γατών που κατοικούν στο νησί είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων του νησιού με τις γάτες να έχουν τον πρώτο λόγο στην περιοχή! Ο λόγος που ο πληθυσμός των γατών ξεπερνάει κατά πολύ τον πληθυσμό των ανθρώπων βασίζεται σε ένα θρύλο της περιοχής που κάνει λόγο ότι όσες περισσότερες γάτες κάποιος φροντίζει τόσο περισσότερη τύχη και περισσότερο πλούτο θα έχει στη ζωή του, με αποτέλεσμα οι γάτες να έχουν κάνει απόβαση στο μικρό Ιαπωνικό νησί με τους κατοίκους τους να περιμένουν την εύνοια της θεάς τύχης ως ανταμοιβή για την προσοχή που δίνουν στις χιλιάδες γάτες του νησιού!

Πηγή φώτο: tofugu

c1 c2

Η λατρεία των κατοίκων για τις γάτες αποτυπώνεται σε κάθε γειτονιά του μικρού νησιού, που υπάρχουν μικρά αγάλματα γατών ακόμα και σπίτια και αποθήκες έχουν κατασκευαστεί σε σχήμα γάτας! Στο κέντρο του νησιού οι κάτοικοι έχουν φτιάξει και έναν μικρό ναό για να τιμήσουν τις αγαπημένες τους γάτες!

c3 c4 c5

O ανθρώπινος πληθυσμός του νησιού δεν ξεπερνάει τα 100 άτομα, με την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων να είναι πάνω από 60 ετών, και με τα νέα ζευγάρια να εγκαταλείπουν το νησί για τις μεγαλουπόλεις της Ιαπωνίας, δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι σε λίγα χρόνια οι μοναδικοί κάτοικοι του νησιού θα ήταν μόνο οι γάτες!

c6 c7 c9 c11 c122 c123 c124 c125

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress