Το ναυάγιο του δίδυμου πλοίου του Τιτανικού βρίσκεται στην Ελλάδα!

To αδελφό πλοίο του Τιτανικού, ο Βρεταννικός ναυπηγήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα επιβατικά πλοία της εποχής. Λόγω του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, το υπερωκεάνιο δεν πραγματοποίησε ποτέ κάποιο δρομολόγιο, καθώς είχε επιταχθεί από το ναυτικό της Βρετανίας και είχε μετατραπεί σε ένα πλωτό νοσοκομείο για τις ανάγκες του πολέμου. Ο Βρεταννικός είχε συμμετάσχει σε παραπάνω από 6 αποστολές στη Μεσόγειο, μεταφέροντας πίσω στην Αγγλία περισσότερους από 20.000 τραυματίες.

μαιν

κξ

 

γγγ
Ήταν Νοέμβριος του 1916, όταν ο Βρεταννικός έπλεε ανοιχτά της Κέας με προορισμό τη Λήμνο, όταν δέχθηκε επίθεση με τον στρατό της Γερμανίας να εισβάλει στο πλοίο. Μέσα σε λίγες ώρες και λόγω των μεγάλων ρωγμών που είχαν δημιουργηθεί από την έκρηξη, ο Βρεταννικός βυθίστηκε ανοιχτά του νησιού. Στο πλοίο επέβαιναν περισσότερα από 1,300 τα οποία και κατάφεραν να κολυμπήσουν με ασφάλεια μέχρι την Κέα, καθώς το βυθιζόμενο πλοίο βρισκόταν πολύ κοντά από τις ακτές του νησιού. Δυστυχώς όμως 30 μέλη του πληρώματος δεν κατάφεραν να σωθούν, βοηθώντας μέχρι και την τελευταία στιγμή στην διάσωση των υπολοίπων επιβατών. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους επιβάτες που διασώθηκαν ήταν και η Βιολέτα Τζέσοπ, η οποία είχε επίσης επιζήσει από το ναυάγιο του Τιτανικού!
Οι επιβάτες που διασώθηκαν, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από πλοία του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, στον Πειραιά όπου και διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία των Αθηνών.

ffss gfddff
Το ναυάγιο του Βρεταννικού, ανακάλυψε ο διάσημος δύτης Ζακ Κουστώ το 1975, σε βάθος 120 μέτρων. Το 1990 ο Άγγλος ιστορικός Σάιμον Μιλς, αγόρασε το ναυάγιο και μετά από λίγα χρόνια έγραψε δύο βιβλία σχετικά με την σύντομη ιστορία του πλοίου και λεπτομέρειες του ναυαγίου. Το 2000 γυρίστηκε τηλεταινία, με τίτλο «Britannic» η οποία είναι βασισμένη πάνω στο ναυάγιο του υπερωκεάνιου.

 

Newmail.gr με πληροφορίες από Wikipedia

 

6666 uuu - Αντιγραφή

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress