Το μοναχικό κάστρο στη Σκωτία

Το ιστορικό κάστρο Stalker είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος στην Σκωτία, με το απομονωμένο κάστρο να βρίσκεται στο μικρό νησάκι Loch Laich. Το κάστρο χτίστηκε το 1388 και έχει φιλοξενήσει πολλές βασιλικές οικογένειες της χώρας.

kastro-2

Το μοναχικό κάστρο της Σκωτίας είναι επίσης ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα της χώρας, με τον πρώτο ένοικο του κάστρου να είναι ο Λόρδος Lorn. Το 1440 το κάστρο πέρασε στα χέρια του βασιλιά James IV o οποίος λίγα χρόνια αργότερα έχασε ολόκληρο το κάστρο σε ένα στοίχημα από τον λόρδο Campbell με την οικογένεια Campbell να έχει το κάστρο μέχρι και το 1840. Στις αρχές του 1900 ο πρίγκηπας Charles Stewart αγόρασε το κάστρο και μετά από δέκα χρόνια ανακαίνισης το κάστρο απέκτησε και την τελική του μορφή, που διατηρείται σε τέλεια κατάσταση μέχρι και σήμερα.

kastro-3 kastro-4

 

Το κάστρο έχει πλέον περάσει στην ιδιοκτησία ενός Βρετανού εκατομμυριούχου, είναι όμως ανοιχτό για το κοινό κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με την πρόσβαση στο κάστρο να είναι αρκετά δύσκολη αλλά σίγουρα αποζημιώνει τον επισκέπτη μόλις αντικρίσει από κοντά το πανέμορφο κάστρο..

kastro-5

Πηγές φώτο: 12,3 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress