Το ασανσέρ που δεν σταματάει ποτέ!

Το συγκεκριμένο σύστημα ανελκυστήρα, περιλαμβάνει ένα ιδιαίτερο σύστημα με αλυσίδες που ενώνει δύο διαφορετικές καμπίνες ασανσέρ, και η ιδιαιτερότητα του είναι ότι δεν σταματάει ποτέ! Όποιος θέλει να ανέβει ή να κατέβει από το συγκεκριμένο ασανσέρ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός καθώς θα πρέπει να το κάνει καθώς ο ανελκυστήρας είναι εν κινήσει!

ελδες

γιφφ

Ακούγεται εξωφρενικό και άκρως επικίνδυνο, και έτσι ακριβώς είναι, καθώς αν αργήσετε για λίγα δευτερόλεπτα να μπείτε ή να βγείτε από το ασανσέρ κινδυνεύετε να χάσετε ακόμα τη ζωή σας, με σοβαρότατους τραυματισμούς να έχουν συμβεί στο παρελθόν!


ελεω

Ο συγκεκριμένος τύπος ανελκυστήρα που λέγεται “Paternoster”, ήταν δημοφιλής στην Ευρώπη στις αρχές του 20ου αιώνα, καθώς ο ιδιαίτερος αυτός μηχανισμός επέτρεπε να κουβαλάει περισσότερο κόσμο, καθώς δεν διαθέτει πόρτες και η συνεχής του ροή μείωνε κατά πολύ την ώρα παραμονής μέσα στην καμπίνα. Σήμερα ο συγκεκριμένος τύπος ασανσέρ έχει απαγορευτεί, λόγω μεγάλης επικινδυνότητας, αλλά υπάρχουν ακόμα μερικοί λειτουργικοί ανελκυστήρες αυτού του τύπου σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Δανία, Πολωνία, Φινλανδία, Γερμανία, Σουηδία, Ουγγαρία).

ε43 ελωφσ

 

 

Πηγές φώτο:

Andreas Dantz/Flickr

RokerHRO/Wikimedia

Lucas Weber/Flickr

Nico Kaiser/Flickr

Andrew Nash/Flickr

david g Johnson/Panoramio

 

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress