Τουνγκούσκα: Τα X-Files της Σιβηρίας!

Στις 30 Ιουνίου του 1908, μια έκταση μεγαλύτερη από 2,000 τετρ. χλμ, πολύ κοντά στον ποταμό Τουνγκούσκα στη Σιβηρία, ισοπεδώθηκε από μια μεγάλη έκρηξη, με την αιτία της έκρηξης να παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστη και με τις θεωρίες συνωμοσίας να οργιάζουν γύρω από το μυστηριώδες γεγονός..

tunguska-1

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ένα μεγάλο στρογγυλό αντικείμενο ταξίδευε με μεγάλη ταχύτητα προς το έδαφος και από πίσω του έβγαζε καπνούς και φωτιά, και καθώς έμπαινε στην ατμόσφαιρα της Γης, μετατράπηκε σε μια μεγάλη πύρινη μπάλα όπου και προσέκρουσε στο δάσος της Τουνγκούσκα καταστρέφοντας σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το μεγαλύτερο μέρος του δάσους ενώ η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή από την έκρηξη έκαψε επιπλέον 20.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους! Η έκρηξη στο δάσος της Σιβηρίας υπολογίστηκε ότι ήταν 2,000 φορές μεγαλύτερη από τις πυρηνικές εκρήξεις στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, και πολλά γεωδυναμικά ινστιτούτα κατέγραψαν ισχυρές σεισμικές δονήσεις σε αρκετές κοντινές περιοχές με το Αστεροσκοπείο του  Ινσγκούσκ να αναφέρει ότι παρατηρήθηκε ακόμα και μια μικρή αλλαγή στο μαγνητικό πεδίο της Γης!

tunguska-2

Ομάδα επιστημόνων που επισκέφτηκε την περιοχή της έκρηξης έμεινε έκπληκτη όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε πουθενά κρατήρας από το μεγάλο αντικείμενο που έπεσε καθώς και οι κορμοί των περισσότερων δέντρων βρέθηκαν λυγισμένοι και όχι σπασμένοι, σχηματίζοντας ένα μεγάλο κύκλο γύρω από το επίκεντρο της πρόσκρουσης. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης και μεγάλα κομμάτια μετάλλου που μετά από αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκουν στα μεταλλικά στοιχεία που υπάρχουν στους μετεωρίτες!

tunguska-3

Μια αγαπημένη θεωρία των απανταχού συνωμοσιολόγων του πλανήτη, ήταν ότι η έκρηξη στο δάσος Τουνγκούσκα προήλθε από την δοκιμή ενός υπερόπλου που είχε εφεύρει ο γνωστός Σέρβος επιστήμονας Νίκολα Τέσλα, η “ακτίνα θανάτου”, και μόλις ο Τέσλα ενημερώθηκε για την σημαντική καταστροφή που είχε προκαλέσει το όπλο του διέταξε αμέσως να αποσυναρμολογηθεί και ο ίδιος έκαψε τα σχέδια του!

tesla-1

Μια άλλη θεωρία αναφέρει ότι τα μεταλλικά θραύσματα που βρέθηκαν στην περιοχή, και που μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί μια πειστική εξήγηση για την προέλευση τους, ήταν τα συντρίμμια από την πρόσκρουση ενός εξωγήινου σκάφους που πετούσε πάνω από την περιοχή…

ufo-1

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress