Τι να αποφύγετε στο θερινό σινεμά!

Καλοκαίρι χωρίς θερινό σινεμά είναι σαν την χωριάτικη σαλάτα χωρίς την φέτα.. Από τα παιδικά μας χρόνια (για τους μεγαλύτερους από εμάς..) το θερινό σινεμά ήταν κάτι που περιμέναμε πως και πώς να έρθει, με τα θερινά σινεμά να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες του 80 και του 90. Σήμερα τα καλοκαιρινά σινεμά εξακολουθούν να γοητεύουν με πολλά μικρά οικογενειακά σινεμά να επιστρέφουν δυναμικά σε πολλές πόλεις της χώρας. Πόσες φορές όμως έχετε πάει να δείτε μια ταινία σ’ ένα θερινό σινεμά αλλά δεν το απολαύσατε γιατί κάποιος διπλανός ή μπροστινός σας θεατής έκανε τα πάντα… για να σας χαλάσει την ηρεμία;

Σας παρουσιάζουμε τους τύπους των θεατών που πρέπει να αποφύγετε και αυτό το καλοκαίρι..

 

Ο πολυλογάς..

Είναι ο τύπος του ανθρώπου που ήρθε στο σινεμά όχι για να δει ταινία αλλά για να μιλήσει με την παρέα του, αναλύοντας από την πολιτική επικαιρότητα μέχρι και τι μαγιό φορούσε η κυρά Τασία στην παραλία το μεσημέρι.. Κλασική περίπτωση που θα συναντήσετε και αυτό το καλοκαίρι, μιας και οι πολυλογάδες θεατές στα σινεμά εξαπλώνονται με ανεξέλεγκτους ρυθμούς. Ο ίδιος συνήθως θεατής όταν τελειώσει την κουβέντα του με την παρέα του θα πάρει και ένα τηλέφωνο στο σπίτι του να ρωτήσει τι φαγητό έχει, τι κάνουν τα παιδιά, τα σκυλιά, η πεθερά κ.ο.κ..

 

Ο κριτικός κινηματογράφου.

Αυτή η κατηγορία θα μπορούσε να ταιριάζει και στην πάνω κατηγορία του πολυλογά, αλλά της αφιερώσαμε μια κατηγορία γιατί έχουμε συναντήσει αρκετές φορές στο σινεμά θεατές που σχολιάζουν και κριτικάρουν την ταινία. Οι περισσότεροι από αυτούς , γνωρίζουν ή μαντεύουν και τι θα συμβεί στην επόμενη σκηνή που ειδικά σε ταινίες θρίλερ αυτά τα σχόλια μπορούν να καταστρέψουν όλη την ταινία..

 

Ο κολλημένος με το κινητό του.

Αυτός ο θεατής, έχει πάρει αγκαλιά το κινητό του, και από την στιγμή που μπαίνει στο σινεμά μέχρι που θα βγει, θα έχει ενημερώσει καμιά δεκαριά φορές το προφίλ του στο facebook, θα έχει φωτογραφήσει την αίθουσα, το εισιτήριο του, το ποπ κορν του, την κοκα κόλα που πίνει, το κουνούπι που πέρασε από μπροστά του και θα τα έχει ανεβάσει όλα στο facebook, twitter, Instagram, και θα έχει στείλει και ένα δελτίο τύπου με το γεγονός στην τοπική εφημερίδα.. Αυτός ο τύπος θεατή περισσότερη ώρα θα κοιτάει το κινητό του παρά την ταινία…

 

Ο δεν βολεύομαι στην καρέκλα μου

Κλασική περίπτωση και αυτός ο θεατής, αφού από την στιγμή που θα κάτσει θα αλλάξει στάση στην καρέκλα του καμιά πενηνταριά φορές με εσάς που αν έχετε την ατυχία να βρίσκεστε από πίσω του να παίζετε «τέτρις» προσπαθώντας να πετύχετε την καλύτερη οπτική γωνία για να απολαύσετε την ταινία σας. Και μόλις επιτέλους βολευτεί… πέφτουν οι τίτλοι τέλους της ταινίας..

 

Ο αχόρταγος θεατής

 Είναι αυτός που μπέρδεψε το σινεμά με εστιατόριο ή ταβέρνα καθώς δεν έχει ξετινάξει την καντίνα στον αέρα, ξεκινώντας με ορεκτικό το ποπ κορν, συνεχίζει για κύριο πιάτο τα νάτσος, θα παραγγείλει και μια πίτσα (το έχουμε δει και αυτό…) και θα τελειώσει το γεύμα του με ένα κοκ ή παγωτό. Τώρα αν τον ρωτήσετε για την ταινία θα σας πει μάλλον… ωραίο ήταν το φαγητό!

 

Νικόλας Μπάλλος

nballos@newmail.gr

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress