Τι να αποφύγετε να κάνετε σε μια επαγγελματική συνέντευξη!

Έχετε περάσει ατελείωτες ώρες ψάχνοντας στο διαδίκτυο ή διαβάζοντας στις εφημερίδες για αγγελίες προς αναζήτηση της κατάλληλης εργασίας, και μια μέρα χτυπάει το τηλέφωνο και σας καλούν να περάσετε από τα γραφεία της εταιρείας για μια συνέντευξη. Την χαρά για το τηλεφώνημα σύντομα διαδέχεται η αγωνία για το πως θα εμφανιστείτε και  αν θα τα καταφέρετε να πείσετε τους υποψήφιους εργοδότες να σας εντάξουν στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Παρακάτω σας παραθέτουμε τα 5 λάθη που θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε να κάνετε την πολυπόθητη ημέρα της συνέντευξης!

1) Να αργήσετε στο ραντεβού! 

Ίσως το πιο μεγάλο λάθος που μπορεί να κάνετε την ημέρα της επαγγελματικής σας συνέντευξης είναι να αργήσετε στο ραντεβού. Εκτός αν πρόκειται για κάτι εξαιρετικά επείγον που σας καθυστέρησε στο ραντεβού και που σίγουρα θα το καταλάβουν οι υποψήφιοι εργοδότες σας, οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση χωρίς σημαντικό λόγο θα σας αφαιρέσει αυτόματα πολλούς “πόντους” για την θέση που ψάχνετε! Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να είστε στο ραντεβού σας τουλάχιστον ένα τέταρτο πριν από το ραντεβού προκειμένου να έχετε χρόνο να εγκλιματιστείτε με τον χώρο των γραφείων και να μπείτε πιο ήρεμοι στην συνέντευξη.

Businessman Makes Heroic Dash from Office

 

2) Να δείχνετε παραμελημένοι! 

Μπορεί να μην χρειαστεί να φορέσετε ένα σακάκι με γραβάτα αν είστε άντρας, ή ένα σοβαρό φόρεμα αν είστε γυναίκα, μιας και στις περισσότερες εταιρείες το αυστηρό dress code έχει προ πολλού ξεπεραστεί, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό η εμφάνιση σας και τα ρούχα σας να είναι προσεγμένα και να εμπνέουν μια σοβαρότητα και πειθαρχία. Από τον τρόπο που ντύνεστε ο εργοδότης σας μπορεί να καταλάβει πολλά για την προσωπικότητας σας!

12345

 

3) Να έχετε ανοιχτό το κινητό σας! 

Πριν μπείτε στην αίθουσα όπου θα γίνει η συνέντευξη φροντίστε να κλείσετε το κινητό σας εντελώς, καθώς ένα χτύπημα του τηλεφώνου ή ακόμα και μια δόνηση του κινητού την ώρα της συνέντευξης μπορούν να αποβούν καταστροφικά για την θέση σας στην εταιρεία! Επίσης δεν χρειάζεται αναφέρουμε ότι ακόμα και στο αθόρυβο να είναι το κινητό σας, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να το “τσεκάρετε” ούτε για ένα δευτερόλεπτο γιατί αυτό είναι δείγμα ασέβειας προς τον συνομιλητή σας..

cell

 

4) Να μιλάτε άσχημα για τον προηγούμενο εργοδότη σας

Είναι πολύ πιθανό το προηγούμενο αφεντικό να μην σας είχε φερθεί με τον πιο έντιμο τρόπο, να ήταν πολύ αυταρχικός και γενικά εσείς να έχετε σχηματίσει την χειρότερη εικόνα για το πρόσωπο του, ωστόσο όσο και να σας πνίγει το δίκιο καλό θα είναι να αποφεύγετε να μιλάτε υποτιμητικά για το πρώην αφεντικό σας, καθώς δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος να μοιράζεστε τέτοιες πληροφορίες για την εταιρεία που εργαζόσασταν. Ο μελλοντικό σας εργοδότης μπορεί να φοβηθεί ότι στο μέλλον μπορεί να κάνετε το ίδιο και γι΄αυτόν, σε μια μελλοντική σας εργασία, οπότε καλύτερα κρατήστε το παρελθόν εκεί που ανήκει.. στο παρελθόν!

123666

 

5) Να μην κάνετε καμία ερώτηση! 

Ο μελλοντικός σας εργοδότης θα έχει να σας κάνει πολλές ερωτήσεις, αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι θα περιμένει να του κάνετε και εσείς μερικές ερωτήσεις! Κάντε μια μικρή έρευνα για την εταιρεία που ενδιαφέρεστε να εργαστείτε μέσω διαδικτύου, και την ημέρα της συνέντευξης κάντε μερικές ερωτήσεις ώστε να δείξετε ότι όχι μόνο γνωρίζετε την εταιρεία αλλά ενδιαφέρεστε να μάθετε και περισσότερες πληροφορίες!

Νικόλας Μπάλλος  

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress