Τι γίνεται όταν βράζουμε το ήδη βρασμένο νερό;

Όταν το νερό βράσει για δεύτερη φορά, οι χημικές ενώσεις μεταβάλλονται και οι τυχόν ποσότητες ορυκτών και μετάλλων που περιέχει, όπως είναι το αρσενικό, τα νιτρικά άλατα και το φθόριο, αυξάνονται. Συνεπώς, όσες περισσότερες φορές βράσει το ήδη βρασμένο νερό, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η συγκέντρωση των βλαβερών ουσιών που περιέχει, σύμφωνα με το diply.com.

Βέβαια, η περιεκτικότητα των βλαβερών ουσιών στις ποσότητες του νερού που χρησιμοποιούμε για τις καθημερινές μας ανάγκες, είναι μηδαμινή.

Επομένως, ο μόνος λόγος για να μην βράζουμε το ήδη βρασμένο νερό είναι διότι, όταν το νερό βράζει αφαιρεί το οξυγόνο που περιέχει, με αποτέλεσμα να έχει περίεργη γεύση.

 

Newmail.gr

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress