Τις πόρτες του ανοίγει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής στη Μυτιλήνη

Τις πόρτες του στο κοινό, ντόπιους και επισκέπτες της Λέσβου ανοίγει ξανά από αύριο Τρίτη 2 Αυγούστου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής στη Σκάλα Καλλονής.

Το Κέντρο λειτουργεί από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου και διαθέτει μόνιμη έκθεση, μέσα από την οποία μπορούν οι επισκέπτες να ανακαλύψουν τους προστατευόμενους υγροτόπους του Κόλπου Καλλονής και τη βιοποικιλότητά τους, καθώς και τον οικολογικό και πολιτιστικό πλούτο της Λέσβου.

Εκτός από την έκθεση, υπάρχει η δυνατότητα για παρακολούθηση παρουσιάσεων στην αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων του Κέντρου, καθώς και εξορμήσεων σε γειτονικούς υγροτόπους (παρατήρηση πουλιών και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, ανάλογα με την εποχή) για ομάδες και σχολεία, με τη βοήθεια του επιστημονικού προσωπικού και του εξοπλισμού του Κέντρου.

Το Κέντρο θα λειτουργεί καθημερινά, εκτός Δευτέρας και επίσημων αργιών, κατά τις ώρες: 10.00 έως 14.00 και 18.00 έως 20.00. Το ωράριο αυτό θα ισχύσει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 9.00 έως τις 14.00.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής υπάρχουν στην ιστοσελίδα: www.pvaigaiou.gov.gr/kpekallonis ή στη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/kpekallonis/.

Οι παρουσιάσεις και εξορμήσεις για γκρουπ και τα εκπαιδευτικά προγράμματα των σχολείων γίνονται κατόπιν συνεννόησης, στο τηλέφωνο του Κέντρου 22530 28091 και στο email kpekallonis@pvaigaiou.gov.gr.

ΑΠΕ

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress