Τα 7 θαύματα της Ευρώπης

Η Ευρώπη έχει πανέμορφους θησαυρούς που περιμένουν να τους ανακαλύψουμε. Σας παρουσιάζουμε, τα 7 θαύματα της Ευρώπης, όπως τα απαριθμεί το europeanbestdestinations.com.

Ο Πύργος του Eiffel, Παρίσι

the-eiffel-tower

Ο Πύργος του Eiffel χτίστηκε το 1889 για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη Γαλλική Επανάσταση. Η κατασκευή του διήρκησε 2 χρόνια και πέραν της ομορφιάς του, αποτελεί ένα τεχνικό και αρχιτεκτονικό αριστούργημα.

La Sagrada Familia, Βαρκελώνη

la-sagrada-familia

Η εκκλησία La Sagrada Familia βρίσκεται στο κέντρο της Βαρκελώνης και η κατασκευή της ξεκίνησε το 1882 από τον αρχιτέκτονα Francisco de Paula del Villar.

Tower Bridge, Λονδίνο

tower-bridge

Η κατασκευή της γέφυρας – σήμα κατατεθέν του Λονδίνου, διήρκησε από το 1886 έως το 1894. Η γέφυρα είναι κινητή και βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Τάμεση.

Κολοσσαίο, Ρώμη

the-colosseum

Το Κολοσσαίο υψώνεται στο κέντρο της Ρώμης. Το ελλειπτικό αμφιθέατρο έχει χτιστεί από πέτρα και αποτελούσε το μεγαλύτερο αμφιθέατρο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, πλέον, αποτελεί το μεγαλύτερο αμφιθέατρο του κόσμου.

The Grand Place, Βρυξέλλες

the grand place

Το Grand Place, με τα μπαρόκ σπίτια του, τα οποία είναι στολισμένα με χρυσό, αποτελεί ένα από τα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO. Δημιουργήθηκε κατά το 13ο αιώνα και λειτουργούσε σαν παζάρι. Σήμερα, διαθέτει αρκετά cafes και συχνά χρησιμοποιείται σαν συναυλιακός χώρος.

Luis First Bridge, Πόρτο

luis-i-bridge

Η γέφυρα αυτή είναι το έμβλημα του Πόρτο. Εγκαινιάστηκε το 1886 και έχει ύψος 395 μέτρων. Σήμερα, χρησιμοποιείται από το μετρό του Πόρτο, ενώ η βόλτα με σκάφος κάτω από τη γέφυρα θα σας μείνει αξέχαστη.

Ακρόπολη, Αθήνα

acropolis-athens

Από τη λίστα με τα 7 θαύματα της Ευρώπης δε θα μπορούσε να λείπει η Ακρόπολη, ένα από τα πιο διάσημα τοπία της Ελλάδας, το οποίο επίσης βρίσκεται στη λίστα με τα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO.

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress