Τα 15 φυτά που διώχνουν τις τοξίνες!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη από τη NASA, ο αέρας του σπιτιού περιέχει επικίνδυνα χημικά, γι’ αυτό και παρουσίασε τα 15 φυτά, τα οποία μπορούν να απορροφήσουν έως και το 85% των βλαβερών τοξινών που υπάρχουν στον αέρα του εσωτερικού μας χώρου.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι βλαβερές τοξίνες που υπάρχουν στο εσωτερικό ενός σπιτιού είναι οι εξής:

Φορμαλδεΰδη:

Βρίσκεται στα πλαστικά, στα έπιπλα, στον καπνό του τσιγάρου και στο φυσικό αέριο. Μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, δερματικούς ερεθισμούς και άσθμα.

Τριχλωροαιθυλένιο:

Βρίσκεται στο μελάνι, στη μπογιά, στα βερνίκια, στα καθαριστικά και στο χλωριούχο νερό. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στα μάτια και στο δέρμα, ενώ καταστρέφει το συκώτι και το στομάχι.

Βενζίνη:

Βρίσκεται στη μπογιά, στα βερνίκια, στα καθαριστικά προϊόντα, στα υγρά σαπούνια και στον καπνό του τσιγάρου. Είναι καρκινογόνα και μπορεί να προκαλέσει λευχαιμία και προβλήματα στην αναπνοή, ενώ μπορεί ακόμη να χαμηλώσει την αρτηριακή πίεση.

Αμμωνία:

Βρίσκεται στα εξαρτήματα των συσκευών, στον καπνό του τσιγάρου και στα περισσότερα καθαριστικά. Μπορεί να προκαλέσει ξηρό λαιμό, βήχα, πόνους στο στήθος, στο λάρυγγα και στους πνεύμονες.

Ξυλένιο:

Βρίσκεται στο πλαστικό, στη μπογιά, στο βερνίκι, στην κόλα, στο καυσαέριο, στον καπνό του τσιγάρου και στα δερμάτινα προϊόντα. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα και στα μάτια.

Διαβάστε, λοιπόν, τα 15 φυτά που θα κάνουν το χώρο σας όμορφο και υγιή!

Ανθούριο

1

Το ανθούριο είναι το καταλληλότερο φυτό για την αναζωογόνηση του αέρα στο χώρο σας! έχει την ικανότητα να απορροφά αποτελεσματικά το ξυλένιο από τον αέρα του σπιτιού σας. Φροντίστε να το ποτίζετε συχνά.

Γκερμπέρα

Tropical flowers

Το όμορφο αυτό πολύχρωμο λουλούδι μπορεί να απομακρύνει τις τοξίνες από το σπίτι σας, όπως: τη βενζίνη, τη φορμαλδεΰδη και το τριχλωροαιθυλένιο. Τοποθετήστε το σε θερμό σημείο.

Χρυσός Λωτός

3

Ο χρυσός λωτός έχει την ικανότητα να απομακρύνει αποτελεσματικά τη βενζίνη και τη φορμαλδεΰδη από το σπίτι σας. Τοποθετήστε το σε σκιερό μέρος και φροντίστε να το κρατάτε μακριά από τα παιδιά και τα κατοικίδια, καθώς είναι δηλητηριώδες.

Αγλαόνημα

4

Το κινέζικο αυτό δηλητηριώδες φυτό, μπορεί να φιλτράρει με τον καλύτερο τρόπο τον αέρα του εσωτερικού σας χώρου από τη βενζίνη και τη φορμαλδεΰδη. Φροντίστε να το έχετε σε σκιερό μέρος, με αρκετό αέρα.

Φυτό Αράχνη

5

Το φυτό αυτό, το οποίο είναι μια συνήθης επιλογή για τους εσωτερικούς χώρους, μπορεί να καθαρίσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τον αέρα του σπιτιού σας από τη βενζίνη, τη φορμαλδεΰδη, το ξυλένιο, αλλά και το διοξείδιο του άνθρακα.

Ήβη

6

Η ήβη έχει την ικανότητα να απορροφά τη βενζίνη, τη φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο και το μονοξείδιο του άνθρακα από τον ατμοσφαιρικό αέρα του εσωτερικού σας χώρου. Τοποθετήστε το σε σκιερό μέρος.

Αζαλέα

7

Αυτό το όμορφο λουλούδι μπορεί να προστατεύσει τον αέρα του χώρου σας από τη φορμαλδεΰδη. Η αζαλέα παραμένει ανθισμένη για πολύ καιρό, αλλά χρειάζεται φροντίδα.

Σανσεβιέρια

8

Η σανσεβιέρια μπορεί αποτελεσματικά να απορροφά τη βενζίνη, τη φορμαλδεΰδη και το τριχλωροαιθυλένιο από τον αέρα, καθώς επίσης έχει την ικανότητα, κατά τη διάρκεια της νυκτός, να απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα και να παράγει οξυγόνο. Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Δράκαινα Μαρτζινάτα

9

Το φυτό αυτό αποτελεί την καλύτερη λύση για να απομακρύνετε το ξυλένιο, τη φορμαλδεΰδη και το τριχλωροαιθυλένιο από το σπίτι σας, αρκεί, βέβαια, να έχετε αρκετό, φωτεινό χώρο, καθώς μεγαλώνει αργά, αλλά πολύ.

Φιλόδενδρο

10

Το φιλόδενδρο έχει την ικανότητα να καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα από τη φορμαλδεΰδη και άλλες τοξίνες. Τοποθετήστε το σε σκοτεινό σημείο και κρατήστε το μακριά από παιδιά και κατοικίδια.

Φτέρη της Βοστόνης

11

Η φτέρη της Βοστόνης, μπορεί να αναζωογονήσει άμεσα τον αέρα του σπιτιού σας και να τον καθαρίσει από το ξυλένιο, τη φορμαλδεΰδη και το διοξείδιο του άνθρακα. Τοποθετήστε το σε σκιερό μέρος και φροντίστε να το ποτίζετε συχνά.

Σπαθίφυλλο

12

Το λουλούδι αυτό συναντάται πολύ συχνά σε εσωτερικούς χώρους, καθώς μπορεί να απορροφήσει το ξυλένιο, τη βενζίνη, τη φορμαλδεΰδη και το τριχλωροαιθυλένιο από τον αέρα του σπιτιού σας. Φροντίστε, βέβαια, να καθαρίζετε συχνά τα φύλλα του.

Μπαμπού

13

Ίσως το διασημότερο φυτό εσωτερικού χώρου, το μπαμπού φιλτράρει τον αέρα και τον καθαρίζει από τοξίνες, όπως: βενζίνηφορμαλδεΰδη και τριχλωροαιθυλένιο.

Σεφλέρα

14

Η σεφλέρα μπορεί αποδεδειγμένα να καθαρίσει τον αέρα του σπιτιού σας από τη βενζίνη και τη φορμαλδεΰδη.

Χρυσάνθεμο

15

Το χρωματιστό αυτό λουλούδι, εκτός του ότι θα ομορφύνει το χώρο σας, θα τον κρατήσει καθαρό και από τη βενζίνη,τη φορμαλδεΰδη, το ξυλένιο και την αμμωνία.

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress