Τα 11 καθημερινά αντικείμενα που πρέπει να αντικαταστήσετε τώρα!

Υπάρχουν κάποια αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τα οποία πρέπει να αντικαθίστανται συχνά, παρότι συνήθως όλοι, λίγο έως πολύ, τα χρησιμοποιούμε έως ότου χαλάσουν. Δείτε τα:

αντικειμενα 1

 • Αντικολλητικά τηγάνια: Εάν εντοπίσετε φθορές στα αντικολλητικά σας τηγάνια, τότε είναι καιρός να αντικαταστήσετε, διότι καθώς μαγειρεύετε τα χημικά από την αντικολλητική επιφάνεια του τηγανιού, εάν υπάρχουν φθορές, μπορεί να προσμειχθούν στο φαγητό σας.

αντικειμενα 2

 • Οδοντόβουρτσα: Η οδοντόβουρτσα είναι ένα αντικείμενο το οποίο θα έπρεπε να αντικαθίσταται μία φορά το τρίμηνο με τετράμηνο, σύμφωνα με την Αμερικανική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία βακτηριδίων.

αντικειμενα 3

 • Καλλυντικά: Το αγαπημένο καλλυντικό κάθε γυναίκας, το makeup, πρέπει να αλλάζεται συχνά, διότι, εάν είναι πολύ παλιό μπορεί να ερεθίσει την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου. Αντιστοίχως, το ίδιο συχνά πρέπει να αντικαθίστανται και τα concealer. Αναφορικά με τα κραγιόν, η “διάρκεια ζωής” τους είναι ο ένας χρόνος, ενώ η μάσκαρα πρέπει να ανανεώνεται κάθε τρεις μήνες. Τη μεγαλύτερη “διάρκεια ζωής” έχουν οι πούδρες και τα μολύβια, τα οποία “κρατάνε” 2 χρόνια.

αντικειμενα 4

 • Θήκη των φακών επαφής: Πρέπει να αγοράζετε καινούρια κάθε τρεις μήνες, ώστε να μειώσετε τους κινδύνους μολύνσεων.

αντικειμενα 5

 • Σφουγγάρι κουζίνας: Το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα ανακάλυψε ότι το σφουγγάρι κουζίνας μπορεί να είναι 200.000 φορές πιο βρώμικο από το καπάκι της τουαλέτας. Επομένως, το μυστικό είναι να αλλάζεται συχνά. Μην κάνετε, βέβαια, την υπερβολή να το αλλάζετε μετά από κάθε χρήση, ούτε όμως και να το αφήνετε για μήνες. Φροντίστε, απλώς να το καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση. Ένας εύκολος τρόπος είναι να το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα, όσο είναι ακόμη βρεγμένο.

αντικειμενα 6

 • Βουρτσάκι τουαλέτας: Είναι σημαντικό να αντικαθίσταται συχνά και αναλόγως τη χρήση, καθώς τα μικρόβια που αναπτύσσει, είναι πολλά περισσότερα από ότι νομίζετε.

αντικειμενα 7

 • Μαξιλάρια: Τα μαξιλάρια πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 18 με 24 μήνες, καθώς αναπτύσσουν βακτηρίδια και “μαζεύουν” σκόνη και νεκρά κύτταρα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες. Εάν όμως τα πλένετε και τα ξεσκονίζετε συχνά, ή εάν χρησιμοποιείτε θήκες μαζί με τη μαξιλαροθήκη σας, η “διάρκεια ζωής” τους μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη. Θυμηθείτε όμως, να τα αντικαταστήσετε εάν “χάσουν” το σχήμα τους, καθότι μπορεί να σας προκαλέσουν προβλήματα στον αυχένα.

αντικειμενα 8

 • Φίλτρο νερού: Είναι εντυπωσιακό, όμως τα παλιά φίλτρα νερού μπορεί να καταστήσουν το νερό πιο βρώμικο από το κανονικό νερό της βρύσης, επομένως, φροντίστε να τα αλλάζετε ανά εξάμηνο.

αντικειμενα 9

 • Αθλητικά παπούτσια: Τα παπούτσια που χρησιμοποιείτε για το καθημερινό σας τρέξιμο, ή στο γυμναστήριο, πρέπει να αλλάζονται κάθε – περίπου – 600 με 700 χιλιόμετρα που θα έχετε τρέξει. Μπορεί να είναι δύσκολο να το υπολογίσετε, όμως τα αθλητικά παπούτσια που χρησιμοποιούνται παραπάνω μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς στο πόδι.

Young woman with sun shape on the shoulder holding sun cream bottle on the beach

 • Αντηλιακό: Η “διάρκεια ζωής” του αντηλιακού είναι τα τρία χρόνια, όμως για να είστε σίγουροι, καλό θα ήταν να παίρνετε καινούριο αντηλιακό κάθε χρόνο, καθώς τα παλιά αντηλιακά, εάν δεν φυλάσσονται σωστά (για παράδειγμα, εάν εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία), μπορεί να χάσουν μέρος της αποτελεσματικότητας τους.

αντικειμενα 11

 • Κουτί πρώτων βοηθειών: Δεν χρειάζεται να αντικαταστήσετε ολόκληρο το κουτί πρώτων βοηθειών σας, όμως οφείλετε να το ελέγχετε συχνά, καθώς πολλά φάρμακα μπορεί να έχουν λήξει.

 

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress