Τα 10 καλύτερα θερινά φεστιβάλ μουσικής στην Ευρώπη

Exit, Σερβία

Διοργανώνεται ετησίως στην πόλη Novi Sad της Σερβίας και έχει ισχυρό κοινωνικό μήνυμα, καθώς δημιουργήθηκε από μαθητές που μάχονταν για την ειρήνη και τη δημοκρατία στη Σερβία και τα Βαλκάνια.

1

Tomorrowland, Βέλγιο

Διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2005 και είναι ένα από τα πιο γνωστά μουσικά φεστιβάλ του κόσμου. Λαμβάνει χώρα στην πόλη Boom, 32 χιλιόμετρα βόρεια των Βρυξελλών.

2

Sziget Festival, Ουγγαρία

Είναι το μεγαλύτερο πολυπολυτισμικό μουσικό φεστιβάλ της Ευρώπης, καθώς προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 400.000 επισκέπτες από 70 χώρες ανά τον κόσμο. Διεξάγεται από το 1993 στη Βουδαπέστη.

3

Iceland Airwaves, Ισλανδία

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια φεστιβάλ στον κόσμο που προωθεί καινούρια τραγούδια, τόσο Ισλανδών καλλιτεχνών, όσο και διεθνούς φήμης καλλιτεχνών. Διεξάγεται από το 1999 και διαρκεί ένα Σαββατοκύριακο.

4

Soundwave Festival, Κροατία

Διεξάγεται στην παραθαλάσσια περιοχή Tisno της Κροατίας και έχει κάθε χρόνο πιστούς οπαδούς, με διαφορετικά είδη μουσικών επιλογών, οι οποίοι συνδυάζουν τις διακοπές με το φεστιβάλ.

5

Donauinselfest Festival, Αυστρία

Είναι το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ της Ευρώπης που διεξάγεται σε εξωτερικό χώρο. Λαμβάνει χώρα στο χωριό Donauinsel στη Βιέννη και προσελκύει 3 εκατομμύρια επισκέπτες και πάνω από 1.500 εθελοντές κάθε χρόνο.

6

Womad Festival, Αγγλία

Είναι το μακροβιότερο ετήσιο φεστιβάλ της Ευρώπης, καθώς διεξάγεται από το 1982. Εκτός από συναυλίες διαθέτει και πολλές άλλες δραστηριότητες, όπως workshops.

7

Bout du Monde Festival, Γαλλία

Διεξάγεται στο Parc Naturel Régional d’Armorique τα τελευταία 11 χρόνια και αυτό που το κάνει πρωτότυπο είναι ότι συνδυάζει υπέροχη θέα με αξιοσημείωτη μουσική, προσελκύοντας πιο εκλεπτισμένο κοινό.

8

Bukta Open Air Festival, Νορβηγία

Διεξάγεται στο Tromsø της Νορβηγίας, σε μια κατασκηνωτική περιοχή που συνδυάζει δάσος και θάλασσα, γι’ αυτό και αποτελεί το φεστιβάλ με τον πιο όμορφο συναυλιακό χώρο στην Ευρώπη.

9

Cactus Festival, Βέλγιο

Διεξάγεται στο πάρκο minnewaterpark, στο Μπρυζ και το κόστος του εισιτηρίου είναι ελάχιστο. Συνδυάζει ατμοσφαιρική μουσική, ποιότητα, και διασκέδαση.

10

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress