Τα 10 θαύματα της φύσης, που δεν έχει επισκεφτεί ποτέ άνθρωπος

Υπάρχουν κάποια μέρη στη γη τα οποία, παρά την ομορφιά τους, δεν τα επισκέπτονται άνθρωποι. Αυτό συμβαίνει διότι πολλά από αυτά είναι απομονωμένα και η ανθρώπινη πρόσβαση καθίσταται πολύ δύσκολη.

Μπορούμε να θαυμάσουμε την απαράμιλλη ομορφιά αυτών των τοπίων μόνο από τις φωτογραφίες που υπάρχουν. Και ίσως η τόση ομορφιά να οφείλετε στο ότι δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση σε αυτά τα τοπία και παραμένουν δημιουργήματα της φύσης εδώ και χιλιάδες χρόνια.

The Forest Lake, Ρωσία

ρωσια

Η λίμνη αυτή βρίσκεται στη μέση ενός δάσους, αλλά η ακριβής τοποθεσία της είναι άγνωστη. Πιστεύεται ότι βρίσκεται στην περιοχή Tyumen της Ρωσίας.

Tepui, Βενεζουέλα

βενεζουελα 1

new βενεζουελα

Η λέξη “Tepui” σημαίνει “το σπίτι των θεών” στη γλώσσα των κατοίκων του Gran Sabana στη Βενεζουέλα, όπου και βρίσκονται αυτές οι εντυπωσιακές μεν, παράξενες δε, κατασκευές της φύσης.

Καταρράκτες Honokohau, Μάουι

μαουι 1 μαουι 3

Αυτό το καταπράσινο, απομονωμένο σημείο της γης διαθέτει πολλούς καταρράκτες και αναδεικνύει τη μαγεία της φύσης με τον καλύτερο τρόπο.

Το δάσος του Αμαζονίου

αμαζονιος 1 αμαζονιος 2

Το δάσος του Αμαζονίου, το οποίο βρίσκεται σε 9 χώρες: Νότια Αμερική, Βραζιλία, Περού, Κολομβία, Βενεζουέλα, Εκουαδόρ, Βολιβία, Γουιάνα, Σουρινάμ και Γαλλική Γουιάνα, είναι τόσο μεγάλο που ποτέ η ανθρωπότητα δεν μπόρεσε να το ανακαλύψει ολόκληρο, έως τώρα.

Gangkhar Puensum, Μπουτάν

μπουταν 1

Αυτό το βουνό, που βρίσκεται σε μια απρόσιτη περιοχή μεταξύ του Μπουτάν και της Κίνας, είναι ένα από τα υψηλότερα βουνά στον κόσμο, καθώς φτάνει περίπου τα 7.570 μέτρα και είναι από τα λίγα βουνά τα οποία δεν έχει επισκεφτεί ο άνθρωπος.

Tsingy de Bemaraha, Μαδαγασκάρη

μαδαγασκαρη 2 μαδαγασκαρη 1

Ή αλλιώς, “Το πέτρινο δάσος” βρίσκεται στη Μαδαγασκάρη και αποτελείται από σπηλιές, πέτρινες γέφυρες και φαράγγια που φτάνουν τα 120 μέτρα σε βάθος, τα οποία έχουν διαμορφώνονται εδώ και χιλιάδες χρόνια, χάρη στους μουσώνες της περιοχής.

Νήσοι Kerguelen

νησοι 1 νησοι 2

Βρίσκονται στο νοτιότερο σημείο του Ινδικού Ωκεανού και ο μόνος τρόπος για να τα επισκεφτεί κανείς, είναι με βάρκα, μέσω του νησιού Réunion, κοντά στη Μαδαγασκάρη.

Rock Islands, Παλάου

παλαουπαλαου 2

Αυτό που πιστεύεται για τα Rock Islands είναι ότι πρόκειται για νησάκια στα οποία δεν έχει πρόσβαση ο άνθρωπος. Παρόλα αυτά, ερευνητές έχουν ανακαλύψει, ότι πριν από εκατοντάδες χρόνια τα νησιά ήταν κατοικημένα από ανθρώπους.

Ηφαίστειο Dallol, Αιθιοπία

Dallol hydrothermal site, in Ethiopia, is dotted with geyserite mounds formed by the strongly mineralized waters going up through a salt dome.

αιθιοπια

Σήμερα, σε περιοχή πολύ κοντά στο ηφαίστειο Dallol, γίνεται εξόρυξη αλατιού, όμως κανείς δεν έχει επισκεφτεί ποτέ το ηφαίστειο. Μάλιστα, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι η σύσταση της επιφάνειας γύρω από το ηφαίστειο, μοιάζει πολύ με τη σύσταση της επιφάνειας του δορυφόρου του πλανήτη Δία, Ιώ.

Palmyra Atoll

παλμυρα 2

παλμυρα 3

Αυτό το παραδεισένιο νησί βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, νότια των νησιών της Χαβάη. Παρά τη σχετική εγγύτητά του με τη Χαβάη, έως σήμερα δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο νησί.

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress