Τα πέντε σημάδια ότι είστε έτοιμοι να κάνετε οικογένεια!

Έρχεται η στιγμή στις ζωές όλων μας που ερχόμαστε αντιμέτωποι με το μεγάλο ερώτημα.. είμαστε άραγε έτοιμοι να κάνουμε οικογένεια και να φέρουμε στον κόσμο μια νέα ζωή, που με υπευθυνότητα και με πολλές προσωπικές θυσίες θα κληθούμε να μεγαλώσουμε και να παιδαγωγήσουμε σε έναν σκληρό κόσμο;

 

87

Υπάρχουν ατελείωτες λίστες και άπειρα τεστ στο διαδίκτυο που μετά από πολλές ερωτήσεις, θα κρίνουν αν είστε όντως έτοιμοι να κάνετε οικογένεια. Τα πράγματα όμως είναι πολύ πιο απλά, και τα επόμενα πέντε σημάδια πιστεύουμε ότι είναι αρκετά για να διαπιστώσετε αν όντως είστε διατεθειμένοι να τα αλλάξετε όλα στην ζωή σας για μια νέα ζωή..

Είστε έτοιμοι να κάνετε θυσίες και σημαντικές υποχωρήσεις για κάποιον εκτός από τον εαυτό σας. 

Πρέπει να είστε έτοιμοι να θυσιάσετε πολλά από τον προσωπικό σας χώρο και χρόνο για χάρη κάποιου άλλου προσώπου, που αυτό δεν θα είναι άλλο από το παιδί που θα φέρετε στον κόσμο. Ο ερχομός ενός παιδιού προϋποθέτει πολλές θυσίες από την πλευρά σας, οι οποίες θα πρέπει να γίνονται με ευχαρίστηση καθώς θα προσφέρετε ακόμα περισσότερα.

 

bv

 

 

 

Είστε έτοιμοι να δώσετε αληθινή αγάπη. 

Μπορεί να ακούγεται πολύ απλό, αλλά τελικά είναι τόσο δύσκολο να δώσεις αληθινή αγάπη καθώς αρκετά  δικά μας παιδικά τραύματα αλλά και καταστάσεις στην πορεία της ζωής μας, έχουν υψώσει έναν ψηλό φράχτη φόβου και άμυνας που μπλοκάρει όλα τα αποθέματα αγάπης που έχουμε. Για χάρη του παιδιού που θα έρθει στον κόσμο πρέπει όλα αυτά τα συναισθηματικά κενά να θεραπευτούν καθώς το παιδί δεν πρόκειται ποτέ να τα καλύψει και εσείς θα πρέπει να είστε έτοιμοι να του δώσετε αγάπη χωρίς κανέναν περιορισμό..

nbm

 

Υπευθυνότητα 

H δικιά σας ζωή θα έχει πλέον αντίκτυπο και στην ζωή του παιδιού σας, και όλες οι “κακές” συνήθειες που είχατε μέχρι σήμερα θα πρέπει να αποτελούν μια ανάμνηση. Κάθε σας πράξη, κάθε σας κουβέντα, οτιδήποτε κάνετε θα περνάει από το “μικροσκόπιο” του παιδιού σας που θα έχει εσάς ως παράδειγμα προς μίμηση, γιατί για το παιδί σας είστε ένα σημείο αναφοράς , ΤΟ σημείο αναφοράς που θα επηρεάσει όλη του την ζωή, και μέσα από εσάς θα μάθει τα πάντα. Φροντίστε λοιπόν να βρει τον καλύτερο εαυτό σας..

 

sll

 

 

Αγαπάτε πραγματικά τον εαυτό σας

Δεν θα μπορέσετε ποτέ να αγαπήσετε κανένα πλάσμα στον πλανήτη αυτό, αν πρώτα δεν έχετε καταλάβει και αγαπήσει τον ίδιο σας τον εαυτό! Αν δεν μπορούμε να δώσουμε αγάπη στον ίδιο μας τον εαυτό πως θα μπορέσουμε να κάνουμε το ίδιο στο παιδί που θα έρθει… Βέβαια ο ερχομός και μόνο του παιδιού θα σας “εκπαιδεύσει” στο να δίνετε πολύ αγάπη αλλά θα πρέπει πολύ πριν αποφασίσετε να κάνετε οικογένεια να έχετε “δουλέψει” με τον εαυτό σας και τουλάχιστον να βρίσκεστε σε καλό δρόμο…

 

nbv

 

 

Οικονομική σταθερότητα

Το μεγάλωμα ενός παιδιού ισοδυναμεί με αρκετά έξοδα, που θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε. Μπορεί να ακούγεται “ψυχρό” να μιλάμε για λεφτά όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τον ερχομό ενός παιδιού, αλλά έτσι είναι δυστυχώς η πραγματικότητα, και πριν πάρετε την απόφαση να κάνετε οικογένεια θα πρέπει να έχετε υπολογίσει όλα τα έξοδα και να υπάρχει πάντα ένα οικονομικό πλάνο για το μεγάλωμα του παιδιού σας.

 

ui

 

 

 

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress