Αυτά τα λαχανικά τα γνωρίζετε;

Τα λαχανικά πρέπει να βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο τραπέζι μας, καθώς παρέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας, με πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες. Στην Ελλάδα διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία από λαχανικά που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική διατροφή. Ωστόσο υπάρχουν στο εξωτερικό ορισμένα είδη λαχανικών λιγότερο γνωστά στην χώρα μας, αλλά εξίσου θρεπτικά και ευεργετικά. Σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά..

 

Μπρόκολο Ρομανέσκο! 

Το μπρόκολο Ρομανέσκο είναι στενός “συγγενής” του γνωστού μας μπρόκολου, και είναι “φορτισμένο” με βιταμίνη C..

ree2

 

 

Λαγόχορτο! 

 

Το λαγόχορτο είναι ένα καλλωπιστικό φυτό, ωστόσο οι ρίζες τους όταν βραστούν έχουν μεγάλη διατροφική αξία, και γεύση που θυμίζει την αγκινάρα!

lag

 

Κρίταμο

 

Γνωστό και ως το σπαράγγι της θάλασσας, αυτό το μοναδικό και θρεπτικό συναντάται σε βραχώδεις παραθαλάσσιες περιοχές και στην Ελλάδα το συναντάμε στην Ικαρία, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ξεχωριστής διατροφής των κατοίκων της Ικαρίας

δσσσ

 

 

Κόκκινο φύκι!

Αυτό το ιδιαίτερο κόκκινο φύκι, συναντάται σε χώρες του Β. Ατλαντικού και αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης B!

 

fdd

 

Στριφτές κορφές – Fiddleheads!

Αυτό το είδος βρώσιμης φτέρης, φυτρώνει κυρίως στην περιοχή της Νέας Αγγλίας στις ΗΠΑ, και θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην συγκομιδή του καθώς όπως και τα μανιτάρια αυτές οι “στριφτές κορφές” περιέχουν πολλές φορές δηλητήριο!

 

γγρρ

 

Κίτρινη κύπερη!

Μπορεί να μοιάζουν με ξηροί καρποί, αλλά είναι οι ρίζες ενός φυτού που συναντάται κυρίως στην Μέση Ανατολή και στην Ινδία. Η κίτρινη κύπερη είναι πλούσια σε σίδηρο και μαγνήσιο και αποτελεί ένα βιολογικό “φάρμακο” σε πολλές χώρες της Ανατολής!

Tiger nuts on white background. Chufas. Selective focus.

 

Η γλυκοπατάτα από την Οκινάουα!

Με τα ίδια ακριβώς θρεπτικά συστατικά με την γνωστή γλυκοπατάτα, η ιδιαίτερη αυτή γλυκοπατάτα που φυτρώνει κυρίως στο νησί Οκινάουα της Ιαπωνίας, ξεχωρίζει με το μοβ χρώμα της!

 

Sweet potatos. For Betty's food page. July 2001. Star-Bulletin photo by Dean Sensui. Camera: DCS620X Serial #: K620X-01061 Width: 1728 Height: 1152 Date: 2001_07_10 Time: 15:39:44 DCS6XX Image FW Ver: 3.2.3 TIFF Image Look: Product Sharpening Requested:No (Preferences) Counter: [3769] Shutter: 1/160 Aperture: f29 ISO Speed: 400 Max Aperture: f4.2 Min Aperture: f27 Focal Length: 66 Exposure Mode: Manual (M) Meter Mode: Center Weighted Drive Mode: Continuous High (CH) Focus Mode: Manual (AF-M) Focus Point: Center Flash Mode: Normal Sync Compensation: +0.0 Flash Compensation: +0.0 Self Timer Time: 10s White balance: Preset (Daylight) Time: 15:39:44.395

 

Γογγυλοκράμβη

Μπορεί να μοιάζει με παντζάρι , αλλά η γογγυλοκράμβη είναι ανήκει στην οικογένεια των λαχανίδων!

 

βφδ

 

 

Κασάβα!

 

Η Κασάβα φυτρώνει κυρίως στην Νότια Αμερική, και έχει την γεύση πατάτας με εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες!

 

ψχζδσα

 

Αγκινάρα Ιερουσαλήμ

 

Με το όνομα της, να μαρτυρά την καταγωγή της.. η αγκινάρα αυτή θα σας θυμίσει περισσότερο στην γεύση πατάτα παρά αγκινάρα!

εςε

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress