Ταξίδι στις 13 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης

Με τη θερμοκρασία ολοένα να ανεβαίνει, “ταξιδέψτε”, έστω και νοητά, στις 13 καλύτερες παραλίες για το 2016, σύμφωνα με το European Best Destinations. Και αν πραγματικά θελήσετε να επισκεφτείτε κάποιες από αυτές, μην ανησυχείτε, οι 4 είναι βρίσκονται στην Ελλάδα! Απολαύστε τις:

Stiniva Beach

Νησί Vis, Κροατία

1

Το νησί Vis με τα πεντακάθαρα νερά του είναι το καλύτερο μέρος για να απολαύσετε τη θάλασσα της Ευρώπης. Η εν λόγω παραλία του νησιού, είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο και ιδανική για οικογενειακές διακοπές. Επιπλέον, η παραλία Stiniva, αποτελεί προστατευόμενη περιοχή ως ένα γεω-μορφολογικό μνημείο της φύσης.

Tossa de mar

Costa Brava, Ισπανία

2

Λόφοι, δέντρα και ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο περιβάλλουν την παραλία Tossa de mar. Το μέρος είναι ιδανικό για τους τουρίστες που τους αρέσει η φύση, η τέχνη και το καλό παραδοσιακό φαγητό, ενώ προσφέρει πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες για κάθε πορτοφόλι.

The Concha

San Sebastian, Ισπανία

3

Οι παραλίες του San Sebastian αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ισπανία, με πλέον αγαπημένη την παραλία Concha.

Berlanga Island

Πορτογαλία

4

Το νησί Berlanga αποτελεί ένα φυσικό καταφύγιο, που είναι σχεδόν “ανέγγιχτο” από ανθρώπινες παρεμβάσεις. Οι επισκέπτες αισθάνονται μακριά από όλους και από όλα και αποτελεί πραγματική πηγή ηρεμίας, καθώς ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών που μπορεί να φιλοξενήσει είναι 350 άτομα.

Cala Acciarino

Νησί Lavezzi, Κορσική

5

Οι παραλίες του νησιού είναι πεντακάθαρες και αμμώδεις και τα νερά διαθέτουν πολλές ποικιλίες ψαριών. Το νησί προσφέρει ένα καταπληκτικό τοπίο, με τις περίεργες πέτρες που περικλείουν τις παραλίες του, με ξεχωριστή την Cala Acciarino, η οποία δε διαθέτει υποδομές, επομένως εάν την επισκεφτείτε φροντίστε να έχετε φαγητό, αλλά και σακούλα για τα σκουπίδια σας, καθώς αποτελεί αυστηρή προστατευόμενη περιοχή από τις τοπικές αρχές.

Καβαλικευτά

Λευκάδα, Ελλάδα

6

Τα γαλάζια νερά σε συνδυασμό με τη λευκή άμμο, προσφέρουν ένα αψεγάδιαστο τοπίο. Στα Καβαλικευτά αξίζει να πάτε βόλτα με καραβάκι, ώστε να ανακαλύψετε και τις υπόλοιπες παραλίες της περιοχής, οι οποίες δεν είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο. Επίσης, εάν είστε λάτρεις της κατάδυσης, τα Καβαλικευτά θα σας καταπλήξουν.

Armaçao de Pera Beach

Algarve, Πορτογαλία

7

Χαρακτηριστικό αυτής της παραλίας είναι ο συνδυασμός της θάλασσας και της χρυσής άμμου, έως εκεί που φτάνουν τα μάτια σας. Στην εν λόγω παραλία μπορείτε να απολαύσετε θαλάσσια σπορ όλο το χρόνο, καθώς το κλίμα παραμένει ζεστό και ήπιο όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Απέλλα

Κάρπαθος, Ελλάδα

8

Η Κάρπαθος, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, είναι ένα καταπράσινο νησί και “σπίτι” των Μονάχους – Μονάχους. Η παραλία Απέλλα, όπως και οι περισσότερες παραλίες του νησιού, συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο, το πράσινο της φύσης και το γαλάζιο της θάλασσας, προσφέροντας ένα μαγευτικό τοπίο.

Santa Maria Dell’ Isola

Calabria, Ιταλία

9

Χωρίς αμφιβολία τα κρυστάλλινα νερά και η λευκή άμμος, μπορούν να προσφέρουν ηρεμία στον επισκέπτη. Παράλληλα, τα πολλά και διαφορετικά ψάρια, προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία για κατάδυση. Η παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης, με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, που θα συναρπάσει κάθε επισκέπτη.

Ksamil Beach

Νησιά Ksamil, Αλβανία

10

Τα τέσσερα νησιά Ksamil, αποτελούν τα τέσσερα πλέον φυσικά τοπία της Αλβανίας, καθώς υπάρχει ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση σε αυτά. Οι παραλίες χαρακτηρίζονται από τα πεντακάθαρα νερά τους και είναι προσβάσιμες μόνο με βάρκες.

Κοκκάρι

Σάμος, Ελλάδα

12

Το Κοκκάρι στη Σάμο είναι το λιμάνι που εξυπηρετεί τους ψαράδες στη Σάμο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε μια δημοφιλής τουριστική παραλία, εξακολουθώντας να διατηρεί την παραδοσιακή μορφή του με τα χαρακτηριστικά μικρά και πολύχρωμα σπίτια. Το φυσικό τοπίο, με τα καταπράσινα βουνά που περικλείει την παραλία, αλλά και ο συνδυασμός του γραφικού λιμανιού με την παραλία, αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη.

Ζάκυνθος

Ελλάδα

13

Η Ζάκυνθος ένα νησί με θερμό κλίμα, διαθέτει παραλίες για κάθε προτίμηση. Στο Νότιο μέρος του νησιού θα απολαύσετε τις πανέμορφες αμμώδεις παραλίες με τα διάφανα και βαθύ μπλε νερά τους, ενώ στο Δυτικό μέρος, θα εξερευνήσετε εντυπωσιακές παραλίες που περικλείονται από εντυπωσιακούς γκρεμούς και καταπράσινους λόφους, με τα νερά τους να φιλοξενούν πολλά και διαφορετικά είδη.

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress