Συνταγή για ψωμί με ελιές από το Άγιον Όρος

Υλικά : 1 κιλό αλεύρι (μισό σκληρό, μισό μαλακό κατά προτίμηση)

2 ½ ποτήρια του νερού χυμό από φρέσκα πορτοκάλια

2 ½ ποτήρια του νερού

νερό 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ

Λίγο αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη σε λίγο χυμό λεμονιού

1 πιάτο της σούπας γεμάτο ελιές μαύρες (όχι ξυδάτες) καθαρισμένες από κουκούτσια και τεμαχισμένες σε 4-5 κομματάκια

Εκτέλεση : Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

 

Πηγή

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress