Συνταγή για χορτόπιτα!

Υλικά

Για το φύλλο

  • 1 κιλό αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ  στην κίτρινη συσκευασία
  • 500 ml νερό χλιαρό
  • 300 γρ.βούτυρο μαργαρίνη
  • 10  γρ.αλάτι
  • 2  κουτ.σούπας ξύδι
  • ½ φλυτζ.καφέ καλαμποκέλαιο

Για την γέμιση

  • 500 γρ τυρί κατσικίσιο σκληρό
  • 500 γρ τσουκνίδα
  • 250 γρ σπανάκι
  • 250 γρ λάπατα
  • 4 αυγά

Εκτέλεση

Ζεματάμε τα χόρτα σε χαμηλή θερμοκρασία. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά και όταν κρυώσουν κομματιάζουμε το τυρί, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την γέμιση στην άκρη και βάζουμε στο μίξερ το νερό, το αλάτι, το καλαμποκέλαιο, το ξύδι, το αλεύρι και ζυμώνουμε μια απαλή ζύμη. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο, ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλο, το αλείφουμε πολύ καλά με το βούτυρο και διπλώνουμε προς τη μέση την δεξιά και αριστερή πλευρά. Βουτυρώνουμε και διπλώνουμε προς τη μέση 4 φορές, σχηματίζοντας ένα φάκελο, πατώντας τις άκρες της ζύμης γύρω-γύρω για να εγκλωβίσουμε το βούτυρο. Βάζουμε στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από την κατάψυξη ανοίγουμε και πάλι σε ένα φύλλο τόσο μεγάλο, όσο να καλύπτει δύο φορές το ταψί μας. Τοποθετούμε το μισό φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο μισό φύλλο και κλείνουμε τις άκρες. Χαράζουμε σε κομμάτια, βουτυρώνουμε, ψεκάζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C για 15-20 λεπτά και αφού ροδίσει για άλλα 15 λεπτά στους 200ο C.

 

Πηγή: keramaris.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress